După trei luni (din partea redactorului-șef)

Distribuie!

Am început GEN90 oficial pe data de 25 mai. De atunci și până în prezent nu a trecut nici măcar o zi fără să publicăm cel puțin un articol, iar în unele zile chiar 2, 3 sau 4.

Precizez că proiectul nu este unul susținut de o corporație puternică sau de un conglomerat media cu influență locală, ci este unul independent, underground dacă vreți, rodul muncii unor tineri, în mare parte studenți, dar nu numai. La început am fost câțiva, apoi mai mulți și apoi au apărut și unele voci din partea celor mari care s-au oferit să ne ajute. Să nu credeți că au fost bani la mijloc, dimpotrivă, ajutoarele sunt pro-bono, ceea ce este bine, ținând cont că scopul publicației este ca vocile tinerilor din noua generație să se facă auzite.

Dorințele, speranțele, bucuriile, tristețile, dezamăgirile, pasiunile pentru artă, cultură, politică, știință, toate acestea trebuie să se citească în articolele publicate aici. Diversitatea este elementul cheie pentru că, într-adevăr, suntem o generație grupată în diferite tabere, fiecare împărtășind o pasiune aparte. Dar, totuși, ne putem uni în scris aici, citindu-ne opiniile, analizându-le, înțelegându-ne între noi. Numai așa putem coabita pentru a ne dezvolta încet, într-un mod pașnic și neutru, găsind o pasiune comună. Și vă propun dialogul.

Dialogul în GEN90 înseamnă exprimarea unei opinii printr-un articol. Dacă tu nu împărtășești un punct de vedere cu cineva, fă bine și argumentează de ce crezi că e ca tine. E simplu, e logic și e pașnic. „Poartă” un dialog cu cineva care îți va putea răspunde printr-un articol în care el argumentează punctul lui de vedere.

Această acțiune duce la dezbatere, care este baza societății noastre, sau mai bine zis, ar trebui să fie. Dezbaterea ne ajută să ascultăm punctul de vedere al celuilalt, nu doar să îl auzim! Așa putem să comunicăm la un alt nivel, unul care este lipsit de egoism și care încearcă să găsească o cale de mulțumire a ambelor părți.

Ceea ce ne duce la faza finală a primelor două: democrația. Da, democrația nu se poate obține decât prin comunicare. Indiferent că este într-un stat, o corporație sau chiar într-o familie, pentru a îți da seama cum să te porți democratic, trebuie să comunici cu membrii grupului, companiei sau societății tale. Pentru că nu poți să știi ce își doresc oamenii cu adevărat, decât dacă ei o spun. Altfel, este tocmai opusul.

Acum, ținând cont de cei 3 D de mai sus (dialog, dezbatere, democrație) putem spune că a asta a încercat GEN90 să promoveze în primele 3 luni (lucru care se poate vedea și în articolele noastre politice, unde am publicat 2 păreri diferite, una de stânga, una de dreapta, în interiorul aceluiași articol). Am rămas neutri de-a lungul crizei politice și o vom face de fiecare dată când va fi vorba de așa ceva. De ce? Pentru că GEN90 este expresia noii generații, nu expresia unei singure ideologii.

Au trecut 3 luni de GEN90. Vă mulțumim tuturor care ne-au citit, sharuit, îndrăgit și criticat, pentru că o critică este mai mereu constructivă! Vă invităm să ne urmăriți online și în continuare deoarece vor fi niște schimbări care sperăm să vă satisfacă.

PS: țineți minte – dialog, dezbatere, democrație.

Cu stimă,

Redactorul-șef

Taguri

Arhiva

4 Comments

 1. Alex Szollo
  August 25

  Sper sa ajungem sa vedem articole de genul asta si dupa 10,20,30,100 de ani!

 2. Răzvan
  August 25

  Hmmm Alex văd că are o uşoară tendinţă de a cădea în viciul exagerării sub impusul evident de plăcere după ce a citit acest articol. Văd că ai insistat asupra articolului problematic ce a atras asupra acestui site terminologia de “băsist”, presupun că au fost destui de mulţi neiniţiaţi în ale artei de a da scroll în jos paginii.
  Oricum, încercaţi să racolaţi câţi mai mulţi tineri şi de asemenea să mai luaţi interviuri cu anumite personalităţi din România pe aria culturală.

 3. Dobritoiu Cosmina-Maria
  August 27

  mda…si eu sustin functia dialectica a limbajului.
  doar ca este tare greu sa fii open-minded, sa poti privi si din alt punct de vedere.
  As face o analogie: cand privesti micutele avioane pe cer…cat de liliputane par…noi stim,desigur,ca in realitate,sunt imense(ne uitam la TV,citim,poate am calatorit cu airplane-ul). Un inocent copilas(<2 ani) poate nu stie marimea reala. El nu a putut privi si din alt unghi,si din apropiere. E la distanta, are un singur punct de vedere.

  Ei bine,nu stiu cat de deschisi sunt chiar cei care scriu aici. De regula,sunt ironici, critica manelele, feministele, curentele culturale,politice etc. Consider ca nu le-ai putea schimba unicul punct de vedere nici cu argumente, nici recurgand la santaj sau alte metode persuasive. Poate si cei care critica pe cocalari sunt similari celor care abuzeaza de engleza: "mono-punctdeveder-isti"…

 4. Carnifex
  August 28

  Domnule Redactor-Sef cuvantul “Articol” este acelasi lucru cu “post” in contextul citat mai jos?

  “Dialogul în GEN90 înseamnă exprimarea unei opinii printr-un articol. Dacă tu nu împărtășești un punct de vedere cu cineva, fă bine și argumentează de ce crezi că e ca tine. E simplu, e logic și e pașnic. „Poartă” un dialog cu cineva care îți va putea răspunde printr-un articol în care el argumentează punctul lui de vedere.”

  Nu reusesc sa imi dau seama daca incercati sa faceti oamenii sa scrie mai multe articole sau doriti ca cele scrise deja sa se bucure de mai multe comentarii.

  Am urmarit activitatea acestui site inca de la aparitia lui si pot spune ca nu cred ca are nevoie si de mai multe articole din moment ce lumea nici nu se prea sinchiseste sa comenteze la cele deja existente.

  In conditiile in care , sa zicem, prin vorbele de mai sus ne propuneti ca atunci cand avem o opinie diferita de cea a autorului unui articol noi sa scrie altul atunci nu putem sa spunem ca acesta e un “dialog” propriu-zis cat este mai mult un monolog in care prezentam o alta perspectiva.

Comments are closed.