De bunăvoie şi nesilită de nimeni…renunţi la dantură?!

Distribuie!

Există tot soiul de ritualuri şi obiceiuri stranii care se învârtesc în jurul căsătoriei.  Spre exemplu, musulmani se pictează pe mâini şi picioare cu ceva ce se cheamă “henna” în ajunul specialei zile. Japonezii dau pe gât nouă cupe de “sake” – acest obicei reprezentând ultima etapă dintr-un lung şir de obiceiuri, înainte de a fi declaraţi căsătoriţi. Iar în Argentina, familiile mirilor vor schimba între ei 13 monezi de aur – simbol al prosperităţii şi al norocului.

Însă, poate cel mai curios obicei din ziua nunţii este cel practicat în Ţara Galilor (Wales). Aici există o tradiţie care cere ca mireasa să-şi piardă toţi dinţii în ziua cea mare – şi nu oricum, ci ajutată de o pereche de cleşti metalici, asemănători cu cei folosiţi la tortura medievală. Pe de o parte, se crede  că, în felul acesta, trecutul femeii rămâne în urmă, lăsând drum liber unui altul mai bun. Pe de altă parte, obiceiul mai are la bază şi ideea că înlocuirea întregii danturi din timp este benefică pentru femeie, aceasta nu-şi va mai face griji la bătrâneţe că îi evadează dinţii din gură.

Toate acestea sunt perfect credibile, dar bănuiesc că mai există un motiv pentru care mireasa îşi pierde dantura – e mai plăcut (băieţii trebuie să înţeleagă).

Taguri

Arhiva