ASC-UB – O schimbare în bine. Interviu cu Florentina Cruşitu

Distribuie!

de Nicoleta Diaconeasa

Lumea, tendinţele culturale sau de orice alt tip şi gândirea oamenilor se schimbă constant, ceea ce nu poate să fie decât bine. Acest lucru duce la evoluţie şi nimeni nu o ştie mai bine decât tinerii, decât o generaţie nouă care încearcă din răsputeri să-şi pună amprenta în societatea în care trăiesc şi activează zi de zi. Acesta este şi cazul celor care, de curând, s-au decis să formeze Asociația Studenților Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Grand Opening Party ASC-UB a fost evenimentul lor de lansare la care lumea s-a simţit bine, atmosfera a fost una cât se poate de plăcută şi în acelaşi timp dinamică ţinând cont că a avut loc într-un club preferat de studenţi la momentul actual: Kulturhaus. Însă pentru a afla mai multe despre ei ne-am decis să luam un interviu fondatoarei lor Florentina Cruşitu şi iată cum s-a desfăşurat:

Diaconeasa Nicoleta: Am înţeles că tu eşti fondatoarea Asociația Studenților Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității Bucureşti. Când te-ai decis să înfiinţezi această asociaţie şi împreună cu cine?
Florentina Cruşitu: M-am decis anul trecut, în timp ce organizam cel mai mare eveniment media din cadrul FJSC, Media Prom, care e și balul bobocilor. Eu și Claudia Corbu, care e Vicepreședinte, am pus piciorul în prag și am zis că vrem o schimbare.

D.N.: Care a fost  motivul pentru care v-aţi decis să demaraţi această organizaţie şi care este scopul ei în prezent?
F.C.: Am avut ceva probleme pentru că nu puteam încheia contracte pe persoană fizică, așa că am decis să ne facem propriul ONG cu care să putem încheia contracte și să putem ajuta studenții să se dezvolte profesional. Lucrurile au avansat, am primit și sprijinul facultății și am înființat o asociație reprezentativă FJSC, dar care luptă și pentru a ajuta la punerea bazelor practice ale colegilor noștri.

D.N.: După această perioadă de la deschidere consideri că aţi avut parte de un feedback bun în urma activăţilor voastre? Ce părere au studenţii, în general, despre voi?
F.C.: Nu mi-a venit să cred că foarte mulți știu numele întreg și corect al asociației, Asociația Studenților la Comunicare – Universitatea din București! Din câte am aflat, mulți au o părere bună despre noi pentru că ne văd cât ne zbatem să schimbăm în bine lucrurile care nu merg, dar alții sunt sceptici că vrem doar dezvoltare și schimbare în bine.

D.N.: Care au fost cele mai importante proiecte pe care le-aţi organizat, sau care sunt în proces de desfăşurare?
F.C.: Înainte de Grand Opening Party ne-am implicat în diverse activități de-ale facultății: Caravana FJSC, Zilele Porților Deschise, Târgul Educației sau Simularea admiterii la FJSC. Proiectele proprii sunt Ch@t with the Pro, dezbateri cu profesioniștii din jurnalism, PR și publicitate, fără moderator, doar dialog liber; workshop-uri Outside the Box, unde încercăm să aducem oameni care să învețe participanții cât mai multe lucruri din domeniile noastre și, de ce nu, să îi recruteze, iar nu în ultimul rând este Media Prom, eveniment unic în România, proiectul meu de suflet.

D.N.: Ce planuri aveţi pe viitor?

F.C.: Să dezvoltăm mai multe proiecte, să comunicăm mai bine în cadrul FJSC și UB, dar și să ne distrăm. ASC-UB nu e o asociație de oameni care văd doar muncă și atât. Desigur, când e de lucrat, lucrăm. Însă, pentru a fenta stresul, ne place să ne și distrăm, să ieșim împreună, să râdem sau să ne jucăm cu jucăria de cuvinte.

Taguri

Arhiva