The Walk: Sfidează limitele

Distribuie!

de Mădălina Stanciu

Am avut palmele transpirate şi stomacul cât o nucă. Nu mi s-a mai întâmplat demult să trăiesc lucrurile acestea în timp ce vedeam un film. The Walk sfidează multe lucruri şi îşi întinde sfoara din Parisul strălucitor al anilor ’60, până în New York-ul anilor ’70.

The Walk este povestea funambulului francez Philippe Petit, devenit celebru în întreaga lume, după ce, în dimineaţa zilei de 7 august 1974, parcurge pe o sârmă distanţa dintre abia-construitele turnuri gemene de la World Trade Center, la o altitudine de aproximativ 500 de metri. Și nu o singură dată, ci de 8 ori! Visul francezului care avea să devină cunoscut în întreaga lume este redat pe peliculă prin interpretarea lui Joseph Gordon-Levitt (actorul a învățat meseria de funambul de la însuşi acrobatul pe care îl interpretează).

Povestea începe, așadar, în Paris, în sala de aşteptare a unui cabinet stomatologic, unde acrobatul Philippe Petit vede într-o revistă fotografia turnurilor gemene din World Trade Center, aflate pe atunci în construcţie. În mintea lui, trasează o linie imaginară între cele două şi lasă visul să prindă contur, ca şi cum turnurile fuseseră construite special pentru el. Îşi clădește pas cu pas planul, alături de complicii săi, făcând totul să pară că pun la cale jefuirea unei bănci. De aici, determinarea acrobatului francez pare de neclintit. Pentru el, funia rămâne întinsă atât timp cât el se află pe ea, iar aspiraţia sa se află între cele două turnuri.

Actul curajos al lui Philippe dă viaţă clădirilor gemene de la World Trade Center şi le face să devină un simbol pentru toţi locuitorii New York-ului.  Şi, de ce nu, ni le readuce în memorie în prezent.

Sursa foto: wikimedia.com

Taguri

Arhiva