The Interview-cronica unui film comercial de propagandă americană

Distribuie!

de Costin Dragomir

Filmul vorbeşte despre Dave Skylark şi producătorul Aaron Rapoport, care descoperă că dictatorul Kim Jong-un este un mare fan al emisiunii „Skylark Tonight”. Eh şi așa se gândesc ei să facă interviul secolului cu măreţul dictator. Toate bune şi frumoase până pe fir intră CIA, care găsesc în interviul acesta ocazia perfectă de a îl ucide pe Kim Jong-un. Dave și Aaron ajung la sediul CIA unde sunt instruiţi cum să îl ucidă pe Kim. Ajunşi în Coreea de Nord sunt întâmpinaţi de un fel de Ponta feminin și coreean care le explică cum ţara lor este de fapt înfloritoare şi cum Kim Jong Iliescu are grijă de supuşii săi. În cele din urmă, Dave ajunge să îl cunoască pe dictatorul despre care auzise lucruri groaznice. Aici surpriză mare! Se pare că al nostru Kim nu era chiar aşa bulangiu cum ziceau haterii peste tot. Joacă un baschet, poştesc nişte femei, trag cu tunul, vorbesc despre sentimente, trăiri şi emoţii intense ca doi homosexuali şi uite aşa eroul nostru se trezeşte tovarăş cu Kimuleţ.

Convins că măreţul conducător nu este un monstru, Dave se întoarce la Aaron şi încearcă să abandoneze misiunea de ucidere. Aaron, care avea puţin faţă de virgin ce credea că masturbarea poate salva lumea de la foame şi război, era totuşi mai cu capul pe umeri şi încearcă să îl convingă pe Dave că tot trebuie sa îl mierlească pe coreean. Dave se supără şi adoptă o atitudine de nevastă veritabilă şi pleacă de acasă. Pe drum, se opreşte la un Mega Image coreean şi să vezi surpriză că toate bunătăţile din raft erau din ceară. Nervos că s-a lăsat păcălit de Kim Jong-un, acesta se întoarce pornit să îl mierlească  cu un verde de Paris american.

În paralel, Aaron se aliază cu coreeanca de la început şi concep un plan de asasinare. Ajuns acasă, Dave are un şoc când îl găseşte pe Aaron cu muierea în cameră – acum nu ştiu dacă era din cauză că avea faţă de virgin bătrân sau că aia era dubioasă. Clarifică ei ce şi cum şi îşi dau seama că nu e o idee bună să îl omoare, aşa că se hotărăsc să îl facă de căcat la televizor. Într-un final ajungem şi la măreţul interviu, unde Dave stă faţă în faţă cu Kim Jong-un şi începe să îl facă de râs. Ba că e bulangiu, că ascultă muzică de bulangii , ba una ba alta. Nervos, Kim Jong-un scoate un pistol şi BANG BANG, îl împuşcă pe al nostru în piept şi fuge. Acum, ca în orice film american, eroul nostru nu moare pentru că avea vestă antiglonţ. Între timp, Aaron se bate cu nişte asiatici şi îşi pierde nişte degete de la mâna de labă. Kim dă să fugă cu elicopterul – nu ştim dacă la Târgovişte sau nu -, dar cert e că eroii noştri fură un tanc şi reuşesc să facă din Kim Jong-un foc de artificii. În final, Aaron face sex cu coreeanca şi ne liniştește în legătură cu virginitatea lui, iar Dave cunoaşte marele succes după ce scrie o carte despre cele enumerate mai sus.

Dacă mă întrebaţi, îl recomand ca film de văzut într-o duminică împreună cu un prieten, poate şi nişte bere. Şi da, povestea tipică a americanilor care intră singuri în rahat este bine conturată şi bine exploatată. Vizionare placută!

Sursa foto: wikimedia.com

Taguri

Arhiva