The Great Business Challenge

Distribuie!

de Mihai Lazar

Concursul The Great Business Challenge a oferit celor 25 de echipe înscrise în concurs o sesiune specială de training în 25 şi 26 februarie, la Casa de Cultură a Studenţilor. Participanţii au avut ocazia în prima zi a trainingului să se întâlnească cu specialişti precum Rareş Mocanu, Răzvan Mătăşel şi Andreea Răceanu.

Rareş Mocanu le-a vorbit participanţilor despre construirea unui plan de afaceri şi despre gândirea strategică, iar Răzvan Mătăşel despre poziţionare. Probabil una dintre afirmaţiile cele mai puternice rostite de Răzvan Mătăşel a fost aceea că dacă tu ca individ nu ştii să te poziţionezi atunci e destul de posibil să te laşi purtat de ce-şi oferă viaţa, fără să te targetezi pe ceva anume.

A doua parte a primei zile de training a adus-o în faţa participanţilor pe Andreea Răceanu care le-a vorbit participanţilor despre comunicare şi organizare de evenimente. De la comunicarea nonverbală, la lucrul în echipă şi până la buna cunoaştere a propriei persoane. Andreea Răceanu le-a prezentat studenţilor informaţii despre modul în care trebuie să comunicăm pentru a fi eficienţi. Subiectul organizării de evenimente le-a trezit interesul participanţilor şi au profitat de ocazia de a o avea în faţă pe Andreea.

În a doua zi de training, prima întâlnire a fost cu Bogdan Hrib de la Tritonic. ”Eu sunt în tava cu plăcinte şi tava frige. Voi sunteţi în exterior! De asta avem nevoie să aflăm cum vedeţi voi lucrurile din exterior, să vedem cu ce propuneri veniţi!” A fost fraza care a captat atenţia încă din prima jumătate de oră a întâlnirii echipelor înscrise pe brief-ul Tritonic cu Bogdan Hrib, reprezentantul editurii.

Întrebările despre cum să vinzi, cât costă să produci o carte, de ce nu citim, ce edituri sunt în top 10 în România au făcut discuţia antrenantă, iar Bogdan Hrib a explicat fără reţineri cum funcţionează industria de carte din România.

De la Clementina Anghelache, echipele înscrise pe brief-ul Business-Edu au aflat cum a luat naştere o astfel de afacere şi ce tip de gândire trebuie să ai în raport cu concurenţa atunci când lansezi un nou produs.

BCR a intrat în concurs cu două brief-uri astfel că în a doua zi de training participanţii au discutat cu Mădălina Cazamir despre produse de banking pentru tineri şi cu Lucian Anghel despre pensiile private.

La finalul întâlnirilor, discuţiile antrenante cu participanţii i-au făcut pe unii dintre speakeri să afirme: „din echipa care câştigă chiar vreau să păstrez studenţi la noi şi după perioada de internship”, „mă bucur să îi văd interesaţi, chiar merită”.

Trainingul le-a facilitat participanţilor accesul la informaţii despre companiile pe ale căror brief-uri s-au înscris, dar mai ales le-a oferit oportunitatea de a interacţiona cu trainerii – specialişti din domeniu. Ne bucură ca la finalul celor două zile de training să primim emailuri de la participanţi cu feedback pozitiv. E confirmarea că aceste traininguri au fost valoroase pentru studenţi”. (Ioana Constantin - Project Manager The Great Business Challenge)

The Great Business Challenge este un concurs naţional pe teme de afaceri organizat de Facultatea de Management din SNSPA. Companiile partenere competiţiei BCR, Business-Edu, Tritonic şi Comunicate de presă.ro oferă premii în internshipuri, invitaţii la conferinţe şi evenimente de networking, cărţi, invitaţii la film şi alte premii personalizate echipelor înscrise pe brief-uri.

Taguri

Arhiva