Suntem prea ocupați pentru sănătatea noastră

Distribuie!

de Carmen Ghicică

The Lump – Cancer Research UK

Chiar dacă britanicii, sau mă rog, unii dintre ei, ne construiesc o imagine deloc favorabilă, demnă de o țară codașă în Europa din toate punctele de vedere, lucru discutabil, bineînțeles, eu o să îi laud puțin. De ce? Pentru că au făcut o campanie socială mișto, legată de prevenirea cancerului. Ce au făcut cei de la agenția de publicitate Abbot Mead Vickers BBDO? Au făcut un clip în care au expus apariția nodulilor din fază incipientă până în fază avansată sub forma unor denivelări stradale. Efectul? Oamenii ocoleau „tumorile“ stradale, exact așa cum nu acordă atenție nici schimbărilor pe care le suferă propriile trupuri.

Campania lor este un semnal de alarmă pentru prevenirea cancerului; prin aceasta vor să educe publicul să acorde mai multă atenție sănătății și vor să salveze vieți. Numeroase publicații, printre care și PR Daily sau Adweek, au scris despre campania lor. Impactul este și mai puternic atunci când în clip apare un câine care tinde să se oprească în locul unde apar „complicațiile“, semn că un animal acordă mai multă importanță vieții decât o facem noi.

După prima vizionare a clipului și-au făcut apariția câteva gânduri. După modelul „Auzim, dar nu ascultăm“, agenția de publicitate britanică a ilustrat subtil realitatea cu care ne confruntăm. Uneori, timpul pare mai important decât sănătatea. Suntem prea ocupați pentru a avea grijă de noi. Cu siguranță, oamenii lor de creație își merită salariul pentru această campanie.

https://www.youtube.com/watch?v=RO_ksc4NbS0

Sursa foto: wikimedia.com

Taguri

Arhiva