Sărbătorile iarăși vin, iar noi tot așteptăm…

Distribuie!

de Mircea Anghel

Ce anume așteptăm, nici noi nu știm, dar mereu facem promisiuni, ne cresc așteptările și speranțele că vom fi mai buni și că anul care vine vom face lucrurile altfel, într-o manieră mai constructivă și mai benefică pentru noi.

A (re)venit perioada mesajelor care încep cu „fie ca” și a modului automatizat prin care sunt trimise aceste mesaje. Acum câțiva ani era un mare chin să îți selectezi contactele din telefon pentru care doreai să trimiți acel mesaj scris cu greu sau să îi suni pe toți cei cărora îți doreai să le urezi ceva, însă acum nu mai avem această problemă. Dăm copy-paste, pe Facebook sau direct de pe telefon și trimitem în toate părțile mesaje și poze.

Este exasperant și obositor. Nicio persoană nu s-a supărat vreodată să primească urări și vorbe bune din partea altora, dar cred că toți ne-am supărat cel puțin odată că am fost nevoiți să citim un mesaj automatizat despre care știm sigur că a ajuns în aceeași formă probabil la toată lista de contacte a persoanei respective.

Vrem o lume mai bună și le urăm asta celor din jur, dar noi mobilizăm prea puțin din resursele personale pentru a face asta. Cum ar fi dacă am gândi ca nu de anul următor, ci din momentul următor să îi sunăm pe cei care ne sunt dragi, dar față de care am pierdut legătura? Cum ar fi dacă am încerca să fim noi schimbarea pe care o vrem în lume, fără să trimitem atâtea mesaje diabetice pe telefon și prin alte canale de comunicare?

Tradițiile își au rostul lor, însă pentru a le putea face „digerabile” (nu mă refer numai la alimentele pe care urmează să le consumăm) eu cred că trebuie să ne schimbăm atitudinea. Din păcate abia de sărbători avem timp liber de la muncă sau de la studii și acum putem într-adevăr să ne revedem cu familia și să mai vorbim cu lumea și „ca lumea”, dar nu ne oprește cu nimic să ieșim din propria noastră izolare și să menținem legătura tot parcursul anului ca urările de bine să nu mai fie atât de obscure.

În final vreau să încurajez pe toată lumea să fie mai sociabilă și mai cu inimă când vine vorba despre ceilalți oameni, căci ar fi un pas bun pentru o lume mai bună, la care visăm cu toții. Fiind mai sociabili, chiar și viața noastră va deveni mai bună și mai productivă.

Sursa foto: wikimedia.com

Taguri

Arhiva