Prima expoziție de selfie-uri din lume, organizată pe tărâm românesc

Distribuie!

Text de Mihaela Barbu

Foto de Auraș Mihaiu (https://www.facebook.com/Leytto.photography

Sună interesant, nu? Ei bine, evenimentul a avut loc weekend-ul acesta, mai exact sâmbătă, 13 decembrie 2014, la Galeriile de Artă Grimberg din București. Au fost expuse cele mai votate 300 de selfie-uri, din cele peste 3000 înscrise în concurs pe site-ul www.bestselfie.ro, expunerea fotografiilor fiind una dintre mize, pe lângă premiile puse la bătaie.

a22

O privire de ansamblu

Concursul a început în luna septembrie, când s-au înscris câțiva cunoscuți. Astfel, am luat și eu decizia de a participa și consider că a fost un impuls generat de curiozitate. Planul meu era să rămân printre cei 300 de norocoși, să merg la expoziție și să-mi fac selfie cu selfie-ul meu expus, ceea ce am și făcut, experiența fiind una foarte plăcută.

Expoziția a fost deschisă la ora 14:00, iar de la ora 18:00 a început ceremonia de decernare a celor șase premii, trei oferite de către organizatori pentru cele mai bune selfie-uri și trei oferite de către unul din sponsorii evenimentului pentru categoriile Creativitate, Popularitate și Selfie în acțiune. Ceremonia a fost prezentată de către Carmen Ivanov și Mihai Crăciun, organizatorii expoziției, care au menținut o atmosferă destinsă, relaxată, de la început până la sfârșit.

Membrii juriului, Cristi Stanciu (Radio21), Cristi Dorombach (Piticu.ro), Bogdan Ciudoiu (Radio21), Robert Petrache (PunktNet) și președintele juriului, Bogdan Ionescu (Școala de Televiziune), au analizat cele mai bune selfie-uri ale expoziției, pe baza unor criterii simple precum creativitate, încadratură, factorul de coolness, luminozitate și factorul de risc. Conform site-ului bestselfie.ro, juriul a fost catalogat drept dur, însă eu consider că analizele amuzante, ușor sarcastice, șterg puțin această etichetă abstractă.

b

Câțiva dintre membrii juriului, analizând selfie-urile

Locul 3 a fost ocupat de către Lavinia Dumitriu, care a câștigat un smartphone oferit de către organizatori, pentru un selfie clasic, catalogat de către organizatori drept un selfie specific anului 2014.

c

Locul 2, premiat cu o tabletă, a fost ocupa de către  Dan Purice, un student la Arhitectură, care a venit tocmai din Timișoara pentru a-și vedea selfie-ul expus la Galeriile de Artă Grimberg.

d

Mult-râvnitul premiu de 1000 de euro, oferit selfie-ului de pe locul 1, a fost câștigat de Răzvan pentru autenticitate. Acesta și-a făcut un selfie cu o vacă. Sunt de părere că a meritat premiul și că a dat dovadă și de îndrăzneală.

e

Premiile oferite de către unul dintre sponsori au constat în trei boxe portabile pentru cele trei categorii menționate mai sus. Astfel, Cristian Stan a fost premiat pentru creativitate, Ray și Tina, foști concurenți la emisiunea Mireasă pentru fiul meu, care au obținut aproape 250 000 de voturi, au câștigat premiul pentru popularitate (cum era de așteptat), iar Auraș Mihaiu, un prieten de care sunt mândră, a câștigat premiul pentru categoria Selfie în acțiune, cu ajutorul selfie-ului făcut în timp ce mergea cu bicicleta.

f

Conform spuselor organizatorilor, impactul a fost cel așteptat de aceștia, expoziția a fost un proiect experimental și au reușit să aducă selfie-ul la rang de artă prin acțiunea lor. De asemenea, tot aceștia au declarat că următoarea expoziție va avea loc în martie și tema va fi Selfie cu animalele. Carmen Ivanov a spus că un astfel de eveniment nu a mai fost organizat până acum nicăieri în lume, de aceea capătă o importanță aparte.

Sunt de părere că și următoarea expoziție va avea succes deoarece este un element inovator, de actualitate în mediul online, ceea ce captează interesul publicului.

Taguri

Arhiva