O zi de marți în capitală

Distribuie!

Te salut cititorule,

Astăzi am avut parte de o mulțime de sentimente. Dintre cele mai felurite. Însă cel mai interesant a fost acela în care am avut „bucuria” de a vedea niște persoane de sex feminin, îmbrăcate pentru cluburile de noapte unde se plătește la oră, dansau (sau măcar cred că asta se doreau a fi mișcările acelea) lângă Ceasul București 1459. Ceea ce m-a deranjat la această imagine nu este că erau lângă Teatrul Național București, Universitatea de Arhitectură sau Universitate ci că era un semn destul de lăsat în paragină pe care scria „Aici s-a murit pentru libertate 21-22 decembrie 1989”. Serios ? Pentru această libertate s-a murit în decembrie 1989 ? Pentru ce dreptul la democrație și liberă alegere, dacă facem astfel de alegeri ?!
Mă frapează astfel de imagini și îmi repugnă. Nu știu de ce. Însă acest subiect a fost atât de dezbătut încât a devenit obositor.
Dar vreau în schimb să îți spun despre un videoclip care a fost postat astăzi de foarte multe persoane pe wall-ul meu de pe Facebook. Și anume o reclamă de la Dove (nu sunt sigur câți știu că este reclamă la Dove) despre adevărata frumusețe a femeilor. Este vorba despre un artist, Gil Dilmore, care lucrează împreună cu poliția pentru a face portrete-robot. Ceea ce-mi place la această reclamă este  discrepanța dintre ceea ce vedem și credem despre noi și ceea ce văd și cred ceilalți despre noi, bazată pe portrete-robot. De asemenea Gil Dilmore nu vede persoanele cărora le face portret-robot. Vă invit să vă uimiți  pe You Tube !

Taguri

Arhiva