Interviu Mă’nervează

Distribuie!

de Răzvan Constantin Dincă

Ce este Mă’nervează? Este o pagină de Facebook iniţiată de nişte studenţi, care a pornit ca o pagină pentru un concurs și a devenit, într-un timp foarte scurt, o adevărată provocare pentru cei care au creat-o şi o plăcere de a rezolva provocările pentru membrii comunităţii online Mă’nervează.

Înainte de a continua interviul, haideţi să îi cunoaştem pe oamenii din spatele Mă’nervează:

George a fost caracterizat de colegii săi ca fiind un pescar (toţi râd), misterios şi ochiul critic al echipei. Student în anul I la facultatea de Marketing în cadrul ASE, spune despre el: „interesant că sunt numit pescar, când nu am mai dat la peşte de 3 ani.” În cadrul echipei „Mă’nervează” s-a ocupat de generic.

Ligia, studentă la Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul SNSPA, anul II, ea nu pescuieşte, vorbeşte mult şi bine, fiind amuzantă fără să vrea, dar şi creativă. În cadrul echipei Mă’nervează are un loc la art.

Alexandra este tot timpul aranjată şi drăguţă. Studentă la facultatea de Design Grafic din cadrul UNARTE, în anul II, îi place să călătorească şi îşi doreşte să plece în ţările calde. În cadrul echipei Mă’nervează se ocupă tot de art.

Ana este o fiinţă ce râde mult. Fiind la facultatea de Administrarea Afacerilor, în cadrul ASE, lasă impresia că este ameţită, însă compensează cu mult optimism, zâmbete pe buze, carismă şi culoare. În cadrul echipei Mă’nervează s-a ocupat de PR şi poze.

Lucian, care este şi cel mai mare, are caracteristicile unui om serios. A terminat UNARTE şi în prezent este la Comunicare. Face poze la porumbei el, fiind şi regizorul care a făcut videoclipurile. Ceilalţi îl văd ca fiind omul acţiune/plan. În cadrul echipei Mă’nervează s-a ocupat de video.

Acum, că ne cunoaştem, să începem cu începutul: cum a luat naştere „Mă’nervează” şi de ce lămâi ?

Mă’nervează” a luat naştere ca un proiect pentru un concurs. Tema concursului era, ca dintr-o pasiune comună, să ne alegem un brand. Iniţial, brand-ul a fost KitKat, însă ne-am răzgândit şi orientat spre Sprite, cu al lor slogan „spune pe bune”. După ce ne alegeam brand-ul, trebuia să creem o pagină de Facebook, unde să îmbinăm brand-ul cu ideile noastre. După ce ne-am ales Sprite, am încercat să îmblânzim brand-ul faţă de imaginea pe care şi-a creat-o pe pagina lor de Facebook prin iniţiativa „refreshing truth service”, unde poţi să postezi mesaje pe wall-ul prietenilor, unii simţindu-se poate ofensaţi. Lămâile le-am ales deoarece se legau foarte mult de brand, fiind una galbenă şi una verde. Am încercat să fim cât mai apropiaţi de brand dar să fim originali, în acelaşi timp.

Am văzut pe pagina voastră de Facebook acel concurs creat de voi, în care trebuia să trimiţi un mesaj legat de ceea ce te enervează, iar cel care aduna cele mai multe like-uri era premiat. Cum a fost?

A fost foarte intens. Aşa cum ai spus şi tu, mesajul cu cele mai multe like-uri era premiat. Ce a fost foarte interesant este că era o bătălie între o tipă cu 250 de like-uri şi un tip cu 240 de like-uri. Tipa a dat share de 40 de ori mesajului său şi a spus că face un film porno dacă o să câştige, iar noi i-am spus „nu dăm tricoul până nu vedem filmul”. Bineînţeles că am glumit... sau nu (râd toţi).

Am văzut filmările voastre. Foarte interesante, să abordați oamenii pe stradă şi să-i întrebaţi ce-i enervează. Cum a fost experienţa ?

A fost foarte dificilă deoarece unii se fereau şi chiar fugeau de cameră, cu toate că le spuneam că nu o să apară pe vreun post sau la ştirile de la ora 5. Noi ne-am dorit să vedem ce spun oamenii pe moment. Am reuşit să prindem câţiva oameni, ceea ce este bine. Însă după ce am încheiat cu cei de la Universitate, ne-am dus la Alexandra acasă şi am făcut un filmuleţ în care să ne prezentăm noi. A fost foarte funny şi relaxant. A doua experienţă, din parc, a fost mult mai uşoară.

Am văzut şi evenimentul Bubble Wrap. Care este ideea din spatele evenimentului? Cum a fost?

Ideea era să te relaxezi. Am confecţionat nişte cutiuţe de carton din cutii de pizza, am realizat un „prospect medical” şi am introdus în cutie o folie cu bule de aer şi le-am dat oamenilor. Cea mai oribilă seară a fost când am tăiat stickerele şi tălpile, şi din greşeală Alexandra a tăiat numai tălpile drepte (Ligia completează – mulţi oameni cu picioare drepte, şi toţi încep să râdă). Tălpile tăiate au fost lipite în Centrul Vechi şi în jurul localului Boba.

Am realizat un parteneriat cu localul Boba, iar oamenii care spuneau 3 lucruri care-i enervau primeau gratuit o băutură gratis. După acest eveniment, cei de la Boba ne-au lăsat porţile deschise pentru viitoare parteneriate. A fost foarte tare, însă momentul când a venit o tipă care ne ştia de pe Facebook a fost cu adevărat foarte frumos. Aveam o folie foarte mare cu bule de aer, iar un moment comic a fost când o tipă, timp de vreo 5 minute, a stat să spargă bulele de aer din folie.

Ce mi-aţi spus până acum sună foarte bine, însă ce se va întâmpla cu pagina după încheierea concursului?

Cei de la Incandescent vor să ne ajute să continuăm pagina, să ne dea nişte sfaturi. Ştefan Stroe ne va ajuta cu Coca-Cola, vis-a-vis de Sprite. Avem oameni care doresc să ne ajute, iar noi dorim să continuăm pagina, deoarece ne-am apropiat mult de comunitate şi a prins foarte bine; adică de oamenii care îşi doresc o pagină unde să poată spune pe bune ce-i enervează.

Acum – o întrebare de final. Ne-aţi spus că nu o să terminaţi. Pe viitor, care sunt planurile voastre ?

Vrem să aplicăm pentru Creative Blueprints. Dar dacă o să auzim iar „brand şi Facebook” plecăm acasă (încep toţi să râdă). Un lucru este sigur: orice s-ar întâmpla, pagina nu o să fie închisă, deoarece ne-am ataşat de comunitate şi ne place ce se întâmplă acolo.

N.B. Concursul se numește TeachMe8, a fost organizat de Advice, Ştefan Stroe a fost un membru al juriului, iar Incandescent a sponsorizat. Mulţumesc, pe această cale, celor de la Advice că prin concursul lor au creat o comunitate în care să-ţi poţi băga picioarele cu plăcere!

Program Mă’nervează: Luni-Vineri – seriozităţi; Weekend - relaxare

Sursa foto: Facebook

 

Taguri

Arhiva