Eurovision 2013 (selecţia naţională)

Distribuie!

Aseară s-a încheiat cea de a doua semifinală a selecţiei naţionale Eurovision 2013, piesa câştigătoare a finalei de pe 9 martie urmând să reprezinte România la Malmo.

Ca să fiu sincer, nu am rămas prea impresionat de calitatea pieselor prezente în concurs şi, după reacţiile din online, nu cred că sunt singurul. În cele două semifinale, cea de sâmbătă şi cea de aseară, au urcat pe scenă atât talente noi descoperite, precum câştigătorii celor două ediţii X-Factor România, Andrei Leonte şi Tudor Turcu, dar şi “veterani” ai scenei muzicale din România, precum Elena Cârstea. Dacă e să mă refer la Tudor Turcu, el mi s-a părut cel mai îndreptăţit să câştige sezonul II al concursului difuzat de Antena 1, vocea lui mulându-se într-un mod foarte plăcut pe melodiile cu tentă baritonală, precum cele ale trupelor Phoenix sau Cargo. Cu toate astea, melodia aleasă pentru Eurovision nu i s-a potrivit deloc, vocea lui nefiind scoasă în evidenţă aproape deloc.

Revenind la părţile bune ale concursului, din cele 12 piese calificate în finala de pe 9 martie, mi-au plăcut doar două, una din ele trebuind să ne reprezinte, după părerea mea, la Malmo: Al Mike feat. Renee Santana – „What is love” şi Cezar – “It’s my life”. Ambii artişti au voci foarte bune, plăcute la auz şi puternice. Renee Santana e o cântăreaţă de origine spaniolă şi a ajuns la selecţia naţională de aseară în urma colaborării cu Al Mike, compozitor român pe numele său “real” Mihai Alexandru. Cei doi au colaborat şi la piesa “Fly“, pe care nu mă îndoiesc că o cunoaşteţi foarte bine. Cezar e în schimb un artist mai puţin cunoscut. Pe numele său complet Cezar Ouatu, artistul e “contra-tenor de operă cu 10 premii internaţionale şi anul acesta va concerta cu Andreea Bocelli şi Angela Gheorghiu“.1

Aşadar, cred că una din cele două melodii vor ajunge să ne reprezinte în Suedia, finala selecţiei naţionale de pe 9 martie urmând să îmi confirme sau nu prezicerile. Dacă e să comparăm cu ce am avut anul trecut, cred că cei doi artişti sunt mai buni decât Elena de la Mandinga, ea demonstrând anul trecut că muzica live nu e punctul ei forte, dovadă şi locul ocupat la finalul concursului de către reprezentanţii noştri.

În final, las lista celor 12 melodii calificate în finală:

1. Robert Turcescu și trupa sa, Casa Presei – „Un Refren”
2. Trupa Freestay – „Criminal Mind”
3. Luminița Anghel – “Unique”
4. Cezar – „It’s my life”
5. Electric Fence – „Emilia”
6. Tudor Turcu – “Hello”
7. Narcis Iustin Ianău – “Seven”
8. Elena Cârstea Muttart – “Spinning”
9. Ovidiu Anton – “Run away with me”
10. Cristian Prăjescu – “The best thing in life is to love”
11. Al Mike feat. Renee Santana – “What is love”
12. Andrei Leonte – “Paralyzed”

1 – http://www.stareapresei.ro/eurovision-semifinala-1-cezar-its-my-life-36551.html

Taguri

Arhiva

One Comment

  1. […]  cum spuneam şi aici, piesele de anul acesta nu au fost de o calitate ireproşabilă, multe din ele lăsând de dorit ca […]

Comments are closed.