E circ, oameni buni! Aplauze!

Distribuie!

Cupola e o pădure defrișată de oameni lacomi, nestematele sunt închise în Roșia Montană și clovnii se bat pe ele. Publicul se amuză, unii râd cu lacrimi, sau pur și simplu varsă lacrimi. Costumele sunt zdrențuite, majoritatea e mânjită până la urechi de noroi și dacă deschizi ochii vezi mai multe măști decât fețe.

În ultimul timp circul nostru face recrutări masive, cine se simte în stare să meargă pe sârmă e acceptat. Singurul risc ar fi că ni s-a tăiat plasa de siguranță, dar avem multe promisiuni de la poneii noștri caraghioși că ne vor prinde, indiferent de situație. Numai că ei sunt acum în campanie electorală și ne așteaptă pământul rece, cu brațele deschise.

La intrare în circ vă așteaptă domnii cu biletele, bineînțeles cu anumite taxe de intrare și cu o atitudine de regi ai junglei. Ai ciubuc intri, n-ai... tot intri, că pân` la urmă, nu păzește nimeni atât de atent găurile din gardul de sârmă (prin care,apropo, se poate și ieși!).

Înăuntrul circului nostru vă așteaptă un spectacol la care nici n-ați visat! Doamne contorsioniste, și alte gazele, pline de șarm și cu aur pe ele. Totul strălucește în lumina reflectoarelor noastre, paietele reflectă sărăcia lucie a sufletelor și trupurilor fade ce dănțuiesc într-o horă a absurdului. Ce frumos arată păsările acelea pictate în curcubeu,care au viori și pian în glas... de ce oare sunt închise în colivii?

 Atenție, mare atenție! 

Intră în scenă șeful circului, marinarul magician! Bagă flota în mâneca  și dispare! Cu mișcări unduioase pe „palamakia” dă pe gât rom și alte băuturi tari, se împleticește în ring râzând anemic, lovind copiii din primul rând și bătrânii din spate.

Avem și omul dublură, priviți cum doctoratul său efectiv apare identic în două locuri distincte! Acest specimen este un potențial idol pentru copiii din public care vor să dețină venituri pentru întoarcerea în circ. De asemenea, veniți și vă minunați de băiețelul Pinocchio,a cărui mătușă deține salariile celor ce țin circul în picioare. Un scamotor incredibil, trage cu gloanțe adevărate și nu se rănește!

Priviți lumea cum se înghesuie în fața ecranului! Circul nostru e televizat, avem noi și un cimpanzeu care speră să devină șeful circului, numai pentru că partea disperată și incultă a publicului îi oferă atenție.

 E minunat aici la noi, oameni buni, veniți și priviți cum se prăbușește totul într-o implozie cu precedent.  Suntem exemplul viu al expresiei :  “Cine nu își cunoaște isoria, e condamnat să o repete!”.

Georgiana Nedelcu

Sursa foto: wikimedia.org

Nota redactorului: Articolul prezintă opinia autorului, nu a revistei. GEN90 încurajează exprimarea liberă a opiniilor sub formă de articole, oricine este invitat să publice dacă are ceva de spus, indiferent de ideologia sa politică.

Taguri

Arhiva