Proiectul Bizmasters, precum veți citi în interviul acordat de Iulia-Andreea Dulea, este un proiect care aparține studenților, care a pornit din inițiativa de a face ceva folositor pentru colegii lor în primul rând dar și pentru a aduce o îmbunătățire, pentru a derula o inițiativă fructificatoare în mediul management-ului din România la nivel academic și nu numai.
De aceea am dorit să ofer acest interviu cititorilor Gen90 pentru a le aduce la cunoștință despre astfel de mișcări, pentru că astfel de grupări cu spirit de echipă constructiv și cu idei frumoase în minte și suflet, merită făcute cunoscute publicului larg.
Nicoleta Diaconeasa: În primul rând, Iulia, aş vrea să-mi spui de la ce vine numele de „BizMasters” şi cum a luat naştere acest proiect.
Iulia- Andreea Dulea: BizMasters vine de la Business Masters şi a luat naştere în urmă cu doi ani în cadrul masteratelor de comunicare (MCA şi BMCC) de la FCRP, fiind preluat de studenţii Facultăţii de Management în iarna anului trecut. Ne-a plăcut foarte mult ideea colegilor noştri mai mari şi am dorit să continuăm şi să extindem ceea ce au început ei.
N.D.: Cui se adresează?
I.A.D.: Proiectul se adresează persoanelor care îşi doresc să înveţe despre management şi leadership într-o manieră practică, fie că sunt studenţi sau nu.
N.D.: Care sunt obiectivele proiectului şi care sunt avantajele celor care au ocazia de a face parte din această echipă?
I.A.D.: Noi ne propunem să realizăm cât mai multe evenimente cu tematică specifică managementului şi domeniilor conexe, în cadrul cărora participanţii să aibă ocazia să interacţioneze cu specialişti.
Principalul avantaj al studenţilor care fac parte din echipa BizMasters este faptul că au ocazia să pună în practică cunoştinţele pe care le acumulează la cursuri şi seminarii. Totodată, învaţă să organizeze evenimente, cunosc oameni deosebiţi şi îşi dezvoltă spiritul de echipă, esenţial pentru un manager sau leader bun.
N.D.: Care sunt principiile pe care le promovează acest proiect? Practic ce învaţă cei care se înscriu la workshop-urile BizMasters?
I.A.D.: Principiile pe care BizMasters le promovează sunt: performanţa, pasiunea, profesionalismul.
În cadrul workshop-urilor, participanţii au ocazia să aprofundeze un anumit subiect, să rezolve aplicaţii individual sau în echipă, primind un feed-back imediat de la trainer.
N.D.: Din prezentarea pe care o aveţi pe site-ul Facultăţii de Management, mi-a atras atenţia o conferinţă în mod special : „Afaceri şi management la feminin”. Cum v-a venit ideea de a organiza un astfel de workshop conferinţă , este nevoie de o astfel de pregătire exclusivistă pentru o femeie în domeniul marketing-ului şi afacerilor?
I.A.D.: Atunci când am ales tematica acestei conferinţe, ne-am întrebat dacă managementul reprezintă o lume a bărbaţilor. Am vrut să aflăm dacă există „a woman’s touch” în afaceri şi dacă este mai dificil pentru o femeie să aibă succes. Am aflat că nu este nevoie de o pregătire specială, ci de muncă şi gândire pozitivă.
N.D.: Care sunt activităţile echipei BizMasters în afara evenimentelor, cum vă implicaţi în viaţa studenţilor?
I.A.D.: În afara BizMasters, studenţii din echipă încearcă să se implice în cât mai multe activităţi legate de facultate şi nu numai. De exemplu, colega mea Maria este reprezentantul studenţilor Facultăţii de Management în Senatul SNSPA, iar doi dintre colegii mei fac parte din Consiliul Facultaţii de Management. De asemenea, o parte dintre colegii mei sunt tutori ai studenţilor din anul I, prin programul de Tutoriat organizat de CeCOP. Totodată, colegii mei mai fac parte şi din echipa redacţională a revistei BuZZ Management şi participă la acţiuni caritabile ca Let’s Share, a doua ediţie având loc săptămâna viitoare.
Pe scurt, ne place să fim voluntari. Este o experienţă din care avem foarte multe de învăţat şi pe care o recomandăm cu drag oricui.
Şi că tot m-ai întrebat de echipă, mă bucur că am întâlnit aceşti oameni şi că am ocazia să îi cunosc mai bine pentru că sunt, într-adevăr, nişte oameni speciali.
N.D.: Cum aţi fost susţinuţi de la demararea proiectului până în prezent şi care este feedback-ul pe care îl primiţi de la participanţi?
I.A.D.: Mărturisesc că fără sprijinul primit din partea conducerii Facultăţii de Management nu am fi reuşit să organizăm atâtea evenimente.
Pentru noi este foarte importantă părerea publicului şi ţinem cont de fiecare dată de feedback-ul primit. Până acum, impresiile au fost bune, participanţii ne-au încurajat să continuăm şi chiar ne-au recomandat anumite teme, care ar fi de interes pentru ei.
Interviu realizat de Nicoleta Diaconeasa