Crime Masters. O nouă lansare la Paladin

Distribuie!

de Nicoleta Diaconeasa

În incinta cafenelei Bastilia a avut loc o nouă lansare marca Paladin.

Precum ştiţi, Paladin este un imprint al Grupului Editorial Art care îşi propune să aducă în vitrinele librăriilor numeroase titluri de cărţi de gen fantasy şi science-fiction şi cum cititorii acestui tip de literatură sunt din ce în ce mai numeroşi şi curiozitatea lor e din ce în ce mai mare, o editură care să “dea cititorului ce-i al cititorului” reprezintă exact împrospătarea de care avea nevoie scena literaturii româneşti.

În ciuda faptului că Paladin a pornit ca o editură pentru fantasy şi science-fiction, pentru fericirea cititorilor, traducătorul şi editorul Horia Nicola Ursu şi-a anunţat coordonarea unei noi colecţii care diversifică puţin paleta ofertei editurii. Colecţia Crime Masters.

Primul care a luat cuvântul, aşa cum era de aşteptat a fost coordonatorul colecţiei Horia Nicola Ursu, care pe lângă faptul că a prezentat cele două cărţi lansate, a vorbit şi despre planurile de viitor ale acestei colecţii.

Bogdan Hrib a continuat cu o ipoteză interesantă asupra literaturii de gen noir şi ne-a explicat cum a luat naştere acesta în concordanţă cu romanul lui Colin Dexter. Din păcate în România acest tip de literatură, la nivel de terminologie nu s-a dezvoltat încă prea mult, termenul de roman poliţist fiind prea îngust pentru orizontul literaturii care aduce cititorului situaţii misterioase şi intrigi complexe de descifrat, în mijlocul cărora se află cu precădere o crimă.

Ultima cursă spre Woodstock este romanul care a inspirat serialul britanic Inspectorul Morse şi în consecinţă a trezit curiozitatea multor fani şi cititori de gen.

Apoi, scriitoarea şi traducătoarea Lorena Lupu  ne-a citit primele două pagini pentru a ne stârni curiozitatea  şi gustul pentru această carte. De asemenea un lucru foarte interesant pe care a  ţinut să-l aducă în atenţia viitorilor cititori ai acestei cărţi este felul în care autorul inserează un anumit detaliu cheie, aparent insignifiant, peste care treci cu uşurinţă în timpul lecturii, dar care mai târziu descoperi că ramifică numeroase ipoteze care te ţin în suspans până la final.

Aşadar, colecţia Crime Masters promite să fie una plină de titluri interesante venite de la maeştrii genului noir sau aşa cum îl ştim noi poliţist, iar sfatul meu pentru cei care sunt amatori ai acestui gen de literatură este să cumpere cărţile sau să le împrumute de pe la prieteni şi să fie la curent cu cele ce vor mai urma să fie lansate.

Sursa foto: Facebook

Taguri

Arhiva