Când domnul Goe devine băiat independent

Distribuie!

...sau o tânără Zoe descoperă viaţa unei femei puternice care nu trebuie să se ascundă în spatele unui nume, unui statut, ci învaţă să trăiască pe cont propriu.

Pe internet apar tot mai des postări de genul „Banii nu aduc fericirea, dar ma ajută să îmi cumpăr pantofi, ceea ce înceamnă acelaşi lucru”. Aşa că ne vom opri asupra unei probleme din ce în ce mai arzătoare în rândul studenţilor zilelor noastre. Petreceri, haine, mâncare, cazare – dar de unde bani?

Dacă tot a început facultatea, mulţi studenţi se uită în portofele şi realizează că lucrurile de care au nevoie nu pot ajunge în posesia lor, fiindcă banii, sau mai bine spus, lipsa acestora, constituie un obstacol în calea fericirii lor – sau a ceea ce consideră ei a fi fericire.

În această situaţie există două variante: să ceară mai mulţi bani părinţilor care şi aşa strâng banii cu greu ca să îi fie bine tânărului „Goe” al secolului al XXI-lea sau să se angajeze undeva, obţinând totodată şi mulţumirea de a fi ajuns în posesia unor bani prin forţe proprii.

Apare aici şi dilema tinerei care poate să găsească un om bogat alături de care să-şi petreacă viaţa, nefiind nevoită să se confrunte cu griji lumeşti sau poate să caute un loc de muncă ce poate să-i ofere satisfacţie profesională.

În acest context, poate mai prezent decât ar trebui în societatea românească, studentul român alege uneori să muncească şi să îşi adune banii şi să înţeleagă mai bine ce înseamnă să lucrezi şi să îţi aduni propriile venituri.

De ce ar trebui să lucrezi, s-ar întreba unii, dar poate mai important ar fi să vă întrebaţi ce vă poate aduce un loc de muncă şi răspunsul poate fi regăsit în fiecare dintre voi. Mulţi pot spune că au căpătat încredere în ceea ce fac şi în ceea ce sunt, alţii afirmă că au înţeles cu adevărat valoarea unui lucru, aşa că îşi respectă achiziţiile fiindcă ştiu câte ore trebuie să lucrezi pentru a cumpăra un pulover nou sau pentru a plăti noul telefon.

Cert este că de multe ori poţi cunoaşte oameni de la care ai ce învăţa şi cu care te poţi distra după orele de program şi nu numai. Aşa că nu poţi afirma că viaţa socială dispare în minutul în care ai ales să munceşti, ba ai putea spune că se diversifică, adăugând noi experienţe şi oameni pe care poate în mod obişnuit nu i-ai fi cunoscut.

Viaţa are multe de oferit, atâta timp cât ieşim din şablonul pe care ni l-am creat singuri. Atunci când vom avea curajul să renunţăm  la orele petrecute pe internet fără a face nimic sau la butonarea telecomenzii fără vreun rost, la cele 10-11 ore de somn, vom găsi timp şi putere să facem mai multe lucuri şi de cele mai multe ori, dacă îţi doreşti ceva, reuşeşti, aşa că singurul lucru care te opreşte eşti tu.

Ariadna Drăgolici

Sursa foto: wikimedia.org

Taguri

Arhiva