Când cavalerul devine casnic

Distribuie!

de Ariadna Drăgolici

Femeile sunt sensibile, delicate ca o floare, frumoase, nu înjură, vorbesc mult, sunt ruşioase când vine vorba de relaţiile intime, dar totodată nu se feresc să vorbească despre asta atunci când se întâlnesc cu cele mai bune prietene şi nu se sfiesc să dea şi cele mai amănunţite detalii, trecându-le prin filtrul romantic al unei povestiri de iubire ca în filme. Cu siguranţă acestea erau o parte a trăsăturilor care le caracterizau pe femeile din România, şi nu numai, până curând, când ceva a început să se schimbe.

Tot conceptul legat de egalitatea dintre sexe ar putea fi unul din motivele care au determinat această schimbare. Concentrându-ne pe drepturile femeilor şi pe rolul lor din ce în ce mai semnificativ în societate, am uitat că nu e vorba doar despre locuri de muncă, salarii, dreptul la vot şi elementele care ţin de sfera socială, de părţile care ţin de viaţa publică, ci schimbările au loc, la un momentat dat, în noi. Aşa că se naşte, firesc s-ar putea spune, o răsturnare a caracteristicilor sexelor.

Pe de-o parte, avem bărbaţii care beau cocktailuri şi vorbesc ore în şir la telefon sau cu prietenii la o bere despre nimicurile cotidiene, ajungându-se chiar la discuţii despre ce mai este la modă sau ce a mai făcut x, iar pe de alta sunt femeile care nu se feresc să folosească cuvinte jignitoare şi replici ofensatoare chiar în plină stradă.

Uneori am impresia că trăiesc într-o lume în care valorile sexelor se inversează. Tot mai multe femei vor să aibă o carieră strălucită, iar din ce în ce mai mulţi bărbaţi stau acasă cu copilul (aici motivele diferă de la caz la caz, dar este clar că bărbatul îşi însuşeşte sarcina de a îngriji infantul şi de a prelua din rolul femeii, de aici şi afecţiunea din ce în ce mai evident manifestată de partea paternă).

Am în minte imaginea cavalerului cuceritor care iese afară cu prietenii la un restaurant sau un fast-food, stă pe stradă, pe niciunde, toată noaptea, eventual încărcat cu accesorii moderne. Acest bărbat va sta şi se va aranja în oglindă pentru mult timp şi îl va interesa aspectul fizic foarte mult, fiindcă nu mai este valabilă vorba bărbatul trebuie să fie mai frumos ca dracu’.

Nu pot spune că lumea s-a răsucit 360 de grade, dar pot spune că felul în care privim normalitatea se schimbă de la an la an într-un mod simţitor şi imaginea bărbatului puternic, al cărui rol era să protejeze familia, s-ar putea schimba cu totul în câţiva ani când vom realiza că femeia a devenit stâlpul societăţii şi e considerată reprezentantă a sexului tare.

Sursa foto: Facebook

Taguri

Arhiva