A-V-a ediție PRIME Maraton

Distribuie!

de Andreea Vlaicu

1479585_606841556043442_1855202450_nVineri, 22 noiembrie, s-a desfășurat cea de-a 5-a ediție a evenimentului PRIME Maraton. Tema? ADcoholic Edition. Locația? Nexus Club & Bar. În stilul în care ne-a obișnuit, echipa PRIME România a livrat și de această dată zâmbete, voie bună, dar și ceva informații folositoare cu care cei 30 de participanți au plecat acasă.

În prima parte a serii, aceștia au avut ocazia să joace o serie de jocuri prin care au făcut cunoștință și s-au familiarizat cu atmosfera, urmând ca cea de-a doua parte să fie dedicată conferințelor.

Andrei Lăscuț, Brand Manager la  Grolsch ne-a vorbit despre cum berea a reușit să câștige teren de-a lungul anilor în rândul consumatorilor de băuturi alcoolice. Datorită disponibilității de a se reinventa (atât ca aspect cât și ca gust), pentru a se plia pe gustul consumatorilor, berea a identificat noi segmente de public, a construit și a furnizat ocazii de consum.1421575_606841616043436_601443852_n Așa se face că în majoritatea reclamelor la diverse branduri, este sugerată faptul că berea e o băutură ce poate fi consumată atât la o masă în familie, cât și la o petrecere la cineva acasă, la un grătar, în club, sau pur și simplu într-un moment de relaxare în fața televizorului. Vinul, pe de altă parte, mai conservator din fire, a preferat să meargă pe ideea că se servește doar la ocazii cu adevărat speciale, însă tocmai acest ,,snobism”  autoimpus l-a făcut  mai puțin popular decât berea.

În continuarea serii, o echipă din partea Wunderman România, formată din Rafaela Moroe-Account Manager & Social Media Manager, Cristina Lambru- Senior Copywriter și Andra Voinescu- Senior Account, ne-a povestit despre modul în care a ales whisky-ul Jack Daniel’s  să se adreseze și să se poziționeze față de consumatorul român, având drept studiu de caz campania de aniversare a 165 de ani de la nașterea lui Jack Daniel’s intitulată“True spirits call for celebration“.

Anton Gherca – Strategic Planner la Atelier Șapte, ne-a  prezentat modul în care e construită comunicarea pentru vodcă atunci când ne raportăm la publicul român și am dezbătut împreună diferențele dintre reclamele difuzate la noi și cele din afară.

1420167_606841516043446_2003686775_nSpre dimineață, participanții au fost împărțiți pe echipe după care au avut de rezolvat brief-uri date de un invitat surpriză. La sfârșit, acesta și-a făcut apariția în persoana lui Matei Psatta, care a ascultat cu atenție prezentările echipelor, le-a oferit feedback și a desemnat echipa câștigătoare. Rezolvarea brief-ului a fost o provocare nocturnă și în același timp un exercițiu de imaginație contra cronometru, dar o experiență inedită pentru toți participanții. În final, echipa care a reușit să-și demonstreze creativitatea, a plecat acasă cu  premii din partea Jack Daniel’s și a Editurii Publica.

Deși în mod normal mixul de bere, whisky și votcă  nu e deloc recomandat, ele s-au dovedit a fi ingredientele perfecte pentru o seară  reușită organizate de PRIME România, în care toți cei prezenți s-au distrat și au avut de învățat. Pentru că ne-a plăcut atât de mult, noi ne-am rezervat deja un loc și la cea de-a 6-a ediție de PRIME Maraton. Cheers!

 

 

 

 

Sursa foto: Andreea Vlaicu

 

Taguri

Arhiva