Țară, țară, vrem conducător!

Distribuie!

de Carmen Ghicică

Se pare că a venit și mult așteptata zi a alegerilor prezidențiale. Și, bineînțeles, a venit cu surle și trâmbițe. Chiar dacă prezența la vot este puțin mai mare comparativ cu anul 2009, nu este suficient. Dar, poate, unii dintre noi nu mai speră la nicio schimbare, prin urmare, nu s-au obosit să își sacrifice ceva timp din ziua lor de odihnă.

Dar haideți să îi comentăm pe cei care au parcurs drumul până la cea mai apropiată secție de votare sau nu… Interesant este că sunt foarte multe persoane care au migrat către alte județe și asta numai pentru această zi specială. Exemplul pe care îl voi da este unul personal, pentru că buletinul meu spune că sunt made in Teleorman. Conform paginii oficiale de facebook a orașului Alexandria și, implicit, a județului Teleorman, numărul de votanți de pe listele suplimentare din al meu județ este de 20.767. Wow! Record absolut! Oare ce au vizitat turiștii noștri?! Tind să cred că le-au plăcut culturile de trandafiri roșii de la noi. Ce-i drept, ei miros bine și încântă privirea, dar în momentul în care îi ții în mână, te înțepi al dracului de tare. Teleormănenii știu asta, dar tot continuă să îi îngrijească.

Voi ajunge să cred că nouă, sudiștilor, ne place să suferim, că avem o latură sado-maso. Și spun asta pentru că nici vecinii noștri nu o duc prea bine. Dar, oare, prezența mare la vot și preferința remarcabilă pentru un partid anume a celor din sudul și estul României, nu sugerează faptul că suntem mulțumiți cu ceea ce avem și că vrem în continuare să ne meargă „la fel de bine“?! Eu cred că în urma acestor alegeri ne merităm soarta. Unii dintre noi…

În același timp, este trist că cei care sunt conștienți de ceea ce se întâmplă în țara asta sau, și mai rău, sunt conștienți de ceea ce s-ar putea întâmpla, sunt nevoiți să aleagă răul cel mai mic. Nu este corect și nici drept. Eu am votat pe baza acestui principiu și mai sunt și alții ca mine.

Tânăra generație urbană – motiv de speranță. Singurul câștig al acestei mizerii electorale este că tot mai mulți tineri au deschis ochii și au folosit materia cenușie din dotare atunci când au votat. Cine știe, poate peste câțiva ani, vocea tânără va detrona armata celor care cred că supraviețuiesc timp de 5 ani cu un litru de ulei sau cu 50 de lei. Poate că va veni și schimbarea mult dorită.

P.S. Românii nu trăiesc, românii supraviețuiesc.

Sursa foto: Wikimedia.com

Taguri

Arhiva