Având în vedere că luna martie este luna femeilor, PR Tea & AD Cookies, marca PRIME România, a organizat un eveniment dedicat, în special, femeilor. Tema a fost Fashion PR, iar evenimentul de pe 25 și 26 martie a inclus o conferință, care a adus-o în prim plan pe Dana Rogoz și un workshop susținut de Mihaela Bălan.
Cu siguranță, Dana Rogoz nu are nevoie de prezentare. O să scriu câteva rânduri despre ceea ce le-a împărtășit speakerița celor aproximativ 140 de participanți. Bloggerița deține în prezent o colecție de genți, parfumuri și lumânări cu răvaș. De ce se numesc „Moon“? „Pentru că luna are mai multe fețe, mai multe dispoziții, exact ca gențile.“ Dana mărturisește că, la început, oamenii cărora le-a cerut ajutorul pentru lansare nu au avut foarte multă încredere în ideea sa, dar ambiția a triumfat. A lansat colecțiile în rulota sa vintage, Moon, locul în care puteai afla povestea din spatele brandului. Atât promovarea , cât și teasingul din online au luat o formă idilică – aceasta a transpus indiciile în spatele unor ghicitori. De unde își extrage inspirația pentru fețele genților Moon? Din filme, din natură, din povești de viață. Ce spune Dana Rogoz despre blogul său? „Blogul e precum casa ta, acolo unde îi inviți pe ceilalți“. Ce își dorește ea pe viitor? Speră să lanseze un showroom cu diverse produse, idei originale.
Mihaela Bălan este Creative Head la Victoria 46, primul departament store fashion, lifestyle, beauty & gourmet din București. Aceasta a vorbit despre ceea ce ar trebui să facă un om de comunicare din zona fashion. Ce sfaturi au primit participanții? Calea către succes este lungă, dar trebuie, în primul rând, „să-ți cunoști brandul și să îl apreciezi!. Ești unul dintre ambasadori, prin urmare, trebuie să știi cum povestea ta îi fascinează pe ceilalți.“ Totodată, Mihaela mărturisește că trebuie să ai grijă la asocierile pe care le faci, pentru că moda este despre imagine și statut, iar orice nepotrivire dăunează pe termen lung. „Imaginea ta trebuie să rezoneze cu ceea ce faci. Nu uita, ești un walking advertisement!“ Unul dintre cele mai utile lucruri de știut, care se aplică în această zonă a fashion brandingului, constă în conștientizarea brandului de poziția pe care o are pe piață (valori, așteptări): mass-market, medium, high fashion sau luxury. De ce? Pentru că, luând în considerare aceste particularități, cuvintele cheie trebuie să se lege de cea ce așteaptă publicul să livreze brandul. Astfel, „diferențierea brandului la nivel vizual nu se face prin casting, ci în magazin, pentru că acolo suntem psihologi.“ Workshopul inclus și două exerciții practice în concordanță cu tema.
Cei mai îndrăzneți dintre participanți au fost răsplătiți pentru curiozitatea și implicarea lor în discuție și au plecat acasă cu diverse premii, cărți, Zâmburi sau vouchere. A fost un eveniment relaxat, grațios și cu multe fete :).