Ţara lu’ Breaking News

Distribuie!

România se numeşte şi este foarte pestriţă. Lupta politică este, aici, unică. Nicăieri în lume nu vom mai avea parte de aşa „breaking news” cum vedem pe la diferite televiziuni. Toate astea datorate setei românilor de scandal, de înjurături şi bârfe. O ştire nu va începe, aşa cum este teoretic, cu o informaţie care trebuie transmisă clar, obiectiv şi fără alte comentarii. Ea va începe cu un mic cancan, cu un vârf de furculiţă de bârfă şi declaraţii cu iz scandalizant.

Ultima săptămână politică a fost plină de cuvinte mai mult sau mai puţin ortodoxe. „Doamne ajută”, spun producătorii care îşi freacă mâinile de bucurie ori de câte ori Băsescu mai scoate o perlă sau Antonescu mai iese pe la conferinţe cu atitudinea nazistă la purtător. Şi acum bătăliile declarative se poartă pe scene mari amplasate cu ocazia diferitelor mitinguri. Media e în delir. Împărţită în pro şi contra Băsescu, ea prezintă, aşa cum i se dictează, declaraţiile liderilor politici, adunate de pe la mitinguri. Scenele mitingiste au devenit, astfel, câmpuri ale declaraţiilor. Cocoţat pe o astfel de scenă a fost şi Victor Ponta, prim-ministrul uselist, care a spus că este mândru să fie înjurat de Traian Băsescu. Şi acum ni se vor îngălbeni televizoarele de breaking news şi comentarii deontologice, venite de la nişte mari intelectuali. Iată câteva vorbe de duh venite spre şi dinspre Traian Băsescu:

Crin Antonescu: „Traian Băsescu este în mod evident o epavă politică”

Traian Băsescu: „Crin Antonescu este paiaţa de la Cotroceni”

Victor Ponta: „Nu am văzut atâta ticăloşie, este un blestem; şi pe 29 iulie, dacă oamenii vin la vot şi votează «DA», vom rupe acest blestem. La revoluţie, eu aveam 17 ani, nu eram securist la Antwerp ca Băsescu, eu nu am fost securist ca el. Am fost bun la şcoală, nu am miniţit şi nu am luat nota 5, ca el. Mă bat până când scăpăm de acest blestem, acest nemernic care este Băsescu”

Concluziile mele sunt următoarele:

1. Țara noastă este locul de joacă al unor circari care, din lipsă de eleganţă şi stil, pătează imaginea României în cel mai grav mod.

2. Efectele acestei crize politice vor fi ireversibile şi atunci nu vreau să aud pe nimeni plângându-se.

3. Țineţi minte: excesul de galben de breaking news dăunează grav perspectivei obiective!

Andreea Sima

Sursa foto: wikimedia.org

Nota redactorului: Articolul prezintă opinia autorului, nu a revistei. GEN90 încurajează exprimarea liberă a opiniilor sub formă de articole, oricine este invitat să publice dacă are ceva de spus, indiferent de ideologia sa politică.

Taguri

Arhiva

2 Comments

 1. July 26

  Imi amintesc de povestea cu lupul. Cand va fi nevoie de un breaking news adevarat nu va mai conta si va trece rapid in ignoranta colectiva desi nu ar fi trebuit.

  • Diana Poleac
   July 30

   bună asta

Comments are closed.