Superstudenție

Distribuie!

de Carmen Ghicică

Start studenție!

Din ciclul „De prin țară adunați“, adunați toți într-un oraș nebun, în această săptămână, capitala noastră va fi luată cu asalt de către studenții veniți de peste tot. Căminele, atât de dorite de către provinciali, vor fi sufocate prin toate părțile. Dar nu numai căminele vor fi exploatate de studenți, cu siguranță și terasele și cluburile din Centrul Vechi vor avea încasări gigant, că nah, studentul are nevoie de combustibil pentru noul an universitar, are nevoie de bateriile încărcate la maximum. Să fie un lucru bun, să nu fie?! Habar nu am, știu doar că și eu mă număr printre ei.

Cum să nu fii fericit când îți vezi prietenii și colegii după 3 luni? Nu suntem noi fericiți că am „scăpat“ de monologurile fără de sfârșit ale părinților noștri, prin care ne spun că e vremea să luăm lucrurile în serios, că trebuie să „mai lăsăm distracția“?! Și, totuși, cum să nu fii trist pentru că pleci de acasă, din nou… sau pentru prima dată, boboci fiind. Ah, o nebuloasă de sentimente.

După ce o să treacă haosul provocat de „a new beginning“ sau de „to be continued“ din vara ce tocmai a trecut, partea preferată a studentului român este să se „relaxeze“ la o porție interminabilă de seriale americane. Game of Thrones? Supernatural? Da, da, da… îmi sună cunoscut, ne sună cunoscut. Cum era vorba aceea: „Noi vedem în câteva săptămâni un serial filmat în decursul a 10 ani.“ ?

Nu-i așa că ne bucurăm când „gustăm“ din mâncarea primită la pachet a colegului din Horodiștea, Beba Veche, Zimnicea sau Sulina? Nu-i așa că ne bucurăm din plin de glumele, noutățile sau, de ce să nu le spunem pe nume, bârfele auzite pe palier? Nu-i așa că apreciem mai mult lucrurile care înainte ni se păreau banale: un frigider, un cuptor cu microunde, o mașină de spălat? Și aici pot enumera mult. Acum este momentul în care conștientizezi că până și dușurile la comun au farmecul lor. Studentul devine cel mai credincios om de pe umila noastră planetă, de două ori pe an sau poate de trei ori, depinde de caz. Cine spune că studentul nu e punctual?! Nu ajunge el la facultate cu două ore înainte de examen?! Nu-i așa că ne sunt suficiente cele trei ore de somn în fiecare noapte? Nu-i așa că totul ne place? De ce? Pentru că…

… ne place, place, place!

Sursa foto: Wikimedia.com

Taguri

Arhiva