Spune-mi ce asculţi ca să-ţi spun cine eşti

Distribuie!

De câte ori nu am mers pe stradă şi am privit persoanele care mergeau fie mai grăbite, fie mai liniştite? De nenumărate ori. Şi ce aveau majoritatea în comun? O pereche de căşti în sau pe urechi ce le acompania plimbarea. Însă de câte ori v-aţi gândit ce iese din acele căşti? Eu încerc să-mi imaginez melodia în funcţie de  look. Nu mereu le nimeresc, dar ce contează? Oricum ei pleacă, eu uit, vin alţii şi îmi am  alte presupuneri.

O fi oare genul muzical ascultat o influenţă asupra comportamentului nostru? Eu zic şi da şi nu.

Da – odată ce asculţi Lady Gaga nu te deranjează deloc Paparazi, îţi place să ieşi în evidenţă, să te faci remarcat, să fii original. Locul tău este „în centrul atenției” și nu scapi nicio ocazie de a arăta celorlalți de ce ești în stare.

Dacă asculţi Holograf eşti o fire romantică, atentă la detaliile mărunte, dar importante. Eşti liniştit, echilibrat şi mai mereu îndrăgostit, având cui să-i cânţi Primăvara începe cu tine în fiecare an. Știi că odată și-odată tot Vine o zi și totuși nu ții cont de asta atâta timp cât ai o viață frumoasă.

Dacă asculţi Bon Jovi, eşti rebel, îţi trăieşti viaţa şi nu ţii cont de reguli. Spui tuturor celor din jur că Its my life şi nu te afectează părerile exterioare.

Dacă asculţi Justin Bieber, ai maxim 13 ani. Îţi place look-ul său şi îi trimiţi băiatului/fetei ce îl/o placi link-uri de pe Youtube cu Baby sau Boyfrend, dându-i de înţeles ce simţi pentru el/ea. Nimic rău în asta atâta timp cât treci la nivelul următor când faci 14 ani.

Dacă asculţi muzică veche, artişti români precum: Mihaela Runceanu, Angela Similea, Mirabela Dauer sau artişti internaţionali ca: Elvis Presley, Witney Huston sau Michael Jackson înseamnă că eşti conștient de calitatea muzicii de atunci şi preferi ceva vechi, dar bun, în schimbul a ceva nou, dar prost. Pe ei îi găsim în esența cuvântului „muzică”.

Aș spune și nu, pentru că fiecare are propriul său caracter. El este şlefuit prin educație, prin întâmplările zilnice şi multe altele. Mulţi nu consideră muzica ceva important în viaţa lor. Este doar o activitate anti-plictiseală, anti-stres. Există persoane care ascultă ce le place, de la Zinaida Julea (muzică populară) până la Iris, de la Inna la Metallica, de la Justin Bieber la Animal X şi lista poate continua.

Asta nu înseamnă că în momentul în care ascultă Metallica încep să zbiere sau când ascultă Gaga să se dezbrace. Nu îşi schimbă comportamentul. Sunt aceiaşi oameni, cu aceleaşi mentalităţi şi aceleaşi concepţii chiar dacă în mp3 au majoritatea genurilor muzicale.

În concluzie, după părerea mea, ne putem lăsa sau nu influenţaţi de genul muzical preferat, dar nu conduşi de acesta.

Ana Maria Rusu

Sursa foto: wikimedia.org

Taguri

Arhiva

4 Comments

  1. Carnifex
    December 7

    /:)

    • Stefan
      December 16

      Exactly.

  2. Anca
    December 13

    Nu inteleg de ce “muzica veche” intra la muzica de calitate, asa cum “muzica noua” pare a fi total bullshit. Asa cum in trecut existau artisti care faceau muzica de rahat (vezi celebrele one hit wonders), asa in prezent exista artisti care fac muzica din nimic si ies minuni (vezi Jamie xx, Ed Sheeran, Childish Gambino si multi altii).

  3. Celcareuraste
    December 16

    Parca citesc din revista liceului.

Comments are closed.