Rom Autentic strikes again! O campanie inedită: Bucharest, not Budapest!

Distribuie!

de Andreea Vlaicu 

După succesul înregistrat prin campania Românii sunt deștepți, prin care s-a încercat schimbarea percepției asupra românilor pe Internet, cei de la Rom Autentic au dat din nou lovitura. De data aceasta, campania intitulată  Bucharest, not Budapest  atrage atenția asupra confuziei des întâlnite pe care străinii o fac atunci când se referă la numele capitalei țării noastre. Pornind de la această idee, la intrarea în București au fost montante panouri care atenționează cu privire la evitarea confundării Bucureștiului cu Budapesta.

Unul dintre cele mai recente astfel de cazuri este cel al suporterilor spanioli, care, în 2012, după ani de zile în care așteptaseră să vadă echipa Athletic Bilbao într-o nouă finală de cupă, în loc să-și cumpere bilete cu destinația București, au luat avionul spre Budapesta.

În sprijinul inițiativei, Rom Autentic a lansat, de asemenea, un site dedicat în întregime acestei  probleme și un spot simpatic cu un mare potențial viral, fiind intens distribuit de bloggeri și de utilizatorii diverselor rețele sociale.

Campania a fost primită cum nu se putea mai bine, având deja numeroși susținători care afirmă în cor același lucru: „Era și timpul!” Da, într-adevăr era și timpul ca cineva să ia atitudine și să semnaleze faptul că frecventa încurcătură e cu adevărat supărătoare și, în același timp, o reală problemă pentru promovarea brandului de țară.

Că ne place sau nu Bucureștiul, acesta este un detaliu mai puțin important și de natură subiectivă. Ceea ce trebuie să ne preocupe, însă, este că, în definitiv, Bucureștiul, pe lângă faptul că trece drept capitala țării noastre, este unul dintre principalele orașe cu care România se mândrește și ar fi păcat să acceptăm ca numele acestuia să fie stâlcit la nesfârșit. Desigur, nu este el întocmai chintesența Europei, însă cred că am acordul vostru când spun că nimănui nu-i poate face plăcere să audă cum numele său este pronunțat greșit de numeroase alte persoane.

Altfel spus, inițiativa celor de la Rom Autentic este cu adevărat lăudabilă, mai ales prin faptul că reușește să ne demonstreze tuturor cum puțină creativitate poate fi soluția la numeroase probleme cu care ne confruntăm. Oficial, îi felicit pe cei de la  Rom Autentic pentru o campanie cu adevărat reușită. Neoficial, Rom Autentic, you rock!

Sursa foto: Facebook

Taguri

Arhiva