O apărare adusă jartierelor roșii

Distribuie!

de Ciprian Azoiţei

Dintre toate problemele imaginare pe care omul le creează cu scopul de a-și hrăni lumea fantasmagorică, în care problemele reale sunt ignorate, una dintre cele mai importante este dezbaterea pro/contra prostituției. Din câte se pare, unii oameni sunt atât de profund oripilați de ideea că există oameni care plătesc pentru servicii sexuale, încât nu le priește cina luată la fast-food, nu mai pot sforăi în fața televizorului cu berica alături și dau la serviciu un randament chiar mai mic decât randamentul minim pe care îl dădeau cândva. La urma urmei, cine nu știe că o societate perfect armonioasă se naște doar atunci când absolut toți oamenii împărtășesc aceleași idei și opinii despre orice? Ajungerea la un consens general se realizează doar prin procedeul civilizat de a te așeza într-o tabără și a te bate cap în cap, precum berbecul, cu simpatizanții celelalte tabere, până când unul cedează.

Opinia mea este că această încăpățânare copilăroasă se naște din ignoranța față de cauzele de apariție și propagare în societate al fenomenului prostituțional. Din acest motiv, eu voi încerca în prezentul articol să explic acest fenomen, după priceperea și informațiile pe care le dețin. Din punctul meu de vedere, prostituția este o reminescență perpetuă a formei primordiale de legătură dintre bărbat și femeie. Atunci când oamenii erau încă vânători și culegători, obiceiul era ca bărbatul care vâna cei mai mulți mamuți să se culce cu cele mai multe femei și să aibe cei mai mulți copii. Cu alte cuvinte, se practica un schimb de bunuri pentru favoruri sexuale, iar cel mai tare primea tot, pe când cel mai slab nu primea nimic. Instutuția căsătoriei a apărut atunci când preocupațiile principale ale omului au devenit agricultura și păstoritul, tenacitatea și ferocitatea vânătorului fiind astfel înlocuite cu diligența și calmul cultivatorului. Bărbatul avea nevoie de brațe de lucru, motiv pentru care s-a făcut o determinare strictă și permanentă între femeia sau femeile care aparțineau de un bărbat sau de altul, pentru ca bărbatul să poată ști care sunt copiii lui, cine îl va ajuta la muncă și cui îi va lăsa agoniseala sa de o viață după moarte. Acest obicei secular a fost preluat în timp de către religie, care i-a oferit un caracter sacru și i-a dat principii fixe, la care membrii familiei să se poată raporta. Fără această influență de origine divină, căsătoria capătă în mod inevitabil un caracter arbitrar, iar soțul și soția ajung la concluzia că sunt liberi să se domine reciproc și să își facă unul altuia orice rău posibil pe lumea aceasta.

Prostituția are două metode de apariție. În primul caz, ea se naște într-o societate în care populația majoritară este ținută în jug de către o clasă minoritară, ce acaparează bogății și privilegii peste bunul simț de considerabile. Această formă de prostituție s-a manifestat în Europa Evului Mediu Târziu, în care toate domnițele chipeșe din regat le făceau cu ochiul nobililor și clerului, în speranța că unul dintre ei le va binecuvânta cu sămânța lui. Dacă domnița era sau nu căsătorită era complet irelevant, iar nu de puține ori se întâmpla ca familia sau chiar soțul să o îndrepte pe această cale. Motivul era unul simplu. Oamenii care aveau norocul de a se apropia de cei care dețineau puterea mai primeau și ei câte ceva. De asemeni, nobilii erau singurii care puteau primi aprobarea de a divorța și bastarzii de sex masculin puteau moșteni titlurile tatălui, în detrimentul fiicelor legitime. Dacă aveți dubii cu privire la această formă, vă sfătuiesc să vizitați Coreea de Nord și să îl întrebați pe Kim Jong Grăsun câte amante are la activ, până în prezent. În al doilea caz, populația majoritară își pierde principiile religioase la care se raporta și pietatea sa religioasă, lăsându-se pradă ideilor denaturate ale curentelor politice extremiste. În acest mod, legăturile dintre bărbat și femeie sunt rupte, rolurile lor familiale sunt călcate în picioare și copiii nu devin decât masa de manevră al unuia sau al altuia dintre soți. Datorită contaminării cu idei socialiste din ultimul secol, un anumit sex (știm noi care) s-a trezit peste noapte să susțină că este nefavorizat și nedreptățit și nu i se permite dreptul pretins de către copil de a face ce îl taie capul. Modul în care s-a manifestat această manipulare grosolană a maselor îl voi explica într-un articol viitor. Pentru moment, voi decide să mă concentrez la această scindare a nucleului familial, accentuată de pierderea dragostei față de credința strămoșească și de nerespectarea principiilor religioase. Omul și-a lepădat umanitatea și a îmbrățișat bestia din interiorul său, considerându-se centrul universului și îndreptățit să facă precum dorește, indiferent de consecințele acțiunilor sale asupra lui sau a celor din jur. Fiind încălcate principiile sociale fundamentale ale instituției familiale, se revine în mod natural la legătura primordială, ce se manifestă prin intermediul prostituției (fie ea comercială sau nu).

Din aceste motive, a condamna prostituția în ziua de astăzi este ca și cum ai condamna un lucru la fel de natural precum respiratul, precum și la fel de inutil. De asemeni, această dezbatere legalizare / ilegalizare este iar o tâmpenie deoarece ambele cazuri sunt monstruos de indezirabile. În cazul ilegalizării, vor apărea așa-zișii „pești”, care vor recruta „fete” prin orice mijloace cred ei de cuviință și vor plăti o șpagă cinstită mediului politic pentru a-și putea vedea de treabă în liniște. În cazul legalizării, să nu vă închipuiți că va deveni o profesie predominant liberală. Politicienii români și acoliții lor vor căuta să pună monopolul asupra acestei ramuri economice, vor face evaziune fiscală cu fiecare prilej pe care îl vor găsi și ne vor încuraja femeile tinere să devină carnea lor comercială, în loc să își găsească un mod de trai cinstit și moral. Politicul corupe în mod inevitabil orice atinge.

Eu laud modelul românesc de a tolera această practică, politică cel mai benifică pentru „fete”, care nu mai au nevoie de protecția unui „pește” pentru a-și practica meseria și toți banii pe care îi fac îi păstrează ele. Astfel, banii pe care îi câștigă le pot ajuta să se retragă mult mai repede din această profesie imorală. Într-o notă mai pesimistă, pot adăuga faptul că legislatorul român ar fi putut să aleagă să afâneze terenul, figurativ vorbind, cu această politică a tolerării, pentru ca mai târziu să legalizeze prostituția. Dacă va fi vreodată să se întâmple o astfel de atrocitate, va fi vai și amar de fetele și femeile lipsite de posibilități din România.

Sursa foto: Wikimedia.org

Taguri

Arhiva