„How to Advertise“. AD-fabetul advertisingului via Deiu Stanciu & Octavian Belințan

Distribuie!

de Carmen Ghicică

Luna decembrie ne-a adus încă o ediție PR Tea & AD Cookies, marca PRIME România, „How to Advertise“, un workshop unde s-a vorbit despre tot ceea ce înseamnă advertising. Cei doi speakeri, Deiu Stanciu și Octavian Belințan, au transpus, în propriul stil caracteristic, alfabetul advertisingului, prezentându-le participanților definiții ale cuvintelor cheie din domeniu, de la A la Z, atât în variantă profi, cât și într-o notă umoristică. Evenimentul s-a desfășurat pe data de 17, la Ceainaria ARCUB.

Deși e absolvent de drept, Deiu Stanciu a ajuns copywriter la Jazz Communication. Cum? A parodiat celebrități hollywoodiene, a jucat în reclame, a avut propriu show pe 220.ro, a realizat clipuri pe Youtube, a inițiat diverse proiecte, printre care și „Cartiere din București for dummies“ și „Brandom Humour“. Speakerul le-a împărtășit participanților experiențele sale profesionale și nu numai, mai mult sau mai puțin reușite, iar prin emoția și simplitatea pe care le-a afișat în timpul prezentării sale a reușit să ajungă la ei. Cum reușește Deiu, prin proiectele sale, să ajungă la public? El spune că „trebuie să ai experiență de viață ca să ai un insight puternic, iar mai apoi să vinzi un produs.“

Octavian Belințan, Art-Directorul de la Jazz Communication, are studii în domeniul Artelor, iar acum colaborează pentru proiecte grafice pentru Rompetrol, Media Point, Gig Posters, Urban Chic, Globus International și lista poate continua. Octavian a avut ocazia, de-a lungul timpului, să se implice în mai multe proiecte internaționale, motiv pentru care a oferit sfaturi utile și tinerilor aspiranți la un job în domeniu. Pe simplitate și transparență mizează și Octavian, Tavi - așa cum îi spune colegul său - , care afirmă că „un gest mic făcut într-un spațiu public are mai mult impact decât o campanie de 30.000 de euro“.

„Publicitarii“ de la Jazz Communication au spus că „nu poți să scoți ceva genial din prima, ci trebuie să muncești, să greșești și să încerci din nou“. Foarte activi în online, cei doi speakeri au menționat că fenomenul social media te apropie și mai mult de targetul tău, pentru că „sunt lucruri cizelate din personalitatea ta în social media“. Și totuși, având în vedere faptul că în social media se creează un feedback instant, „acesta îți poate schimba munca și tot ce ai făcut până la momentul respectiv“.

Deiu și Octavian au încheiat workshopul într-o manieră amuzantă și, pentru că, „un Copywriter și un Art-Director se ceartă din orgoliu“, spun cei doi, ei nu ar putea lucra împreună.

Participanții care au fost activi în timpul workshopului și curioși să afle secretele advertisingului, au fost premiați cu cărți, oferite de Books Express. Cei de la Live & Love - TEA au oferit tuturor pliculețe de ceai în diverse arome, iar Kaya Print i-a ajutat să își reamintească faptul că au luat parte la un workshop neconvențional, pe o temă de actualitate.

Sursa foto: PRIME

Taguri

Arhiva