Fericirea e în lucruri simple

Distribuie!

În goana după fericire, succes, sau chiar după normalitate timpul trece cu o viteză mult prea mare. Atât de mare încât am uitat ce înseamnă o clipă... O clipă petrecută cu un om drag, cu o cană dulce de ceai, sau cu ochii în stele ... Alergăm așa de tare pentru a obține viața medie de vis ( adică viața aia pe care ți-o cam impune societatea: să ai o casă, o mașină, famile și copii și să-ți permiți măcar un concediu pe an) că nici nu mai știm ce ne face fericiți cu adevărat.

Ne plac mașinile, ne plac bijuteriile și obiectele scumpe (pe care ne chinuim să le obținem) și nu mai prețuim lucrurile simple. La naiba, am început să iubim lucruri! Suferim grozav dacă ne pierdem cerceii preferați sau dacă cineva ne zgârie mașina. Și, mă întreb, de ce? Omul face haina, nu haina pe om. Haina poate fi înlocuită, omul – nu.

Până la urmă fericirea e în lucrurile simple: în momente lângă cei dragi, în zâmbete de copii, în culori, în apusuri, în valurile mării, în păduri și pe vârfuri de munți! De ce am uitat să savurăm momentele astea? Dacă ne-am opri din goana asta infernală în care ne-a antrenat societatea și am aprecia măcar puțin lucrurile frumoase din jurul nostru, am fi mai pozitivi, mai motivați, mai fericiți! O viață avem și nu ne permitem să ne-o petrecem alergând fără oprire.

 

Diana Scurtu

Taguri

Arhiva

One Comment

  1. February 11

    Interesant articolul de debut, Diana! Ţine-o tot aşa!

Comments are closed.