„Ce, bă, sunteți gay?”

Distribuie!

Au fost cuvintele premergatoare unei ploi de pumni și bâte ce au avut ca țintă libertatea de exprimare și de dezbatere, într-un spațiu universitar, prin definiție destinat acestor activitați.

În ziua de marți, 6 noiembrie,  în cadrul curții SNSPA, un grup de 6 tineri, organizatori ai unui program artistic cu privire la paradoxurile vieții „deviantului sexual”  în societatea comunistă au fost atacați, doi dintre ei necesitând spitalizare în urma violențelor.

Mai multe informații le puteți citii aici: http://www.gandul.info/news/ce-ba-sunteti-gay-organizatorii-unei-piese-despre-istoria-gay-in-romania-asteptati-de-un-grup-si-batuti-dupa-o-reprezentantie-la-snspa-10279800

A spune ca homofobia este moartă în România este o glumă, dar a descoperi că se practică acte de violență ce instigă la ură este ceva șocant, mai ales când realizezi cât de aproape sunt de tine. Mai ales când realizezi că te privesc, tu fiind implicat activ în societate și direct afectat de mișcările ce atacă drepturi fundamentale.

Nu mai are rost să continui să pălavrăgesc, acum este timpul pentru o altfel de dezbatere pentru că, a discuta despre violență împotriva minorităților ca și cum ar fi ceva mort demult este, se pare, o iluzie. De aceea vă invit maine, la ora 12, în locul unde acest nefericit eveniment a avut loc, din două motive: primul, pentru a răspunde la afrontul adus libertății de exprimare, de gândire, valori care stau la baza acestei reviste, fundamentale pentru generația noastră, născuță din sângele studenților ce și-au dat viața în Revoluție exact pentru a împiedica astfel de acte să mai aibă loc. În al doilea rând, pentru că suntem responsabili pentru ce li s-a întâmplat organizatorilor, pentru modul în care noi, ca români, tratăm minoritățile de orice fel. A fi prezent la acest protest înseamnă a conștientiza actuala mentalitate din România și a susține astfel de oameni ce incearcă, din păcate cu riscul integrității corporale, să aducă țara pe o linie de plutire.

Mai multe informații despre protest aici: http://www.facebook.com/events/544162768943538/?notif_t=plan_user_joined

Vă mulțumesc și vă aștept cu mințile deschise.

Liviu Dimulescu

Sursa foto: http://www.facebook.com/events/544162768943538/?notif_t=plan_user_joined

Taguri

Arhiva

6 Comments

 1. November 8

  A se citi comentariile de la articolul din Gandul (eu una sunt oripilata)… Romania este departe de homofobie, chiar mai departe decat multe alte tari. Sper sa aveti succes cu protestul, sa ma deschideti niste ochi 🙂

 2. Bianca
  November 8

  În acest caz nu sunt importante homofobia, rasismul sau sexismul (până la urmă discriminarea e și negativă, dar și pozitivă), ci mai degrabă modul în care anumiți oameni decid că este bine să își manifeste dezacordul față de ceva/cineva. De asemenea, să nu ne hazardăm în declarații cu ”Vai, ce în urmă e România, nu acceptă homosexualii” când am văzut clar că și în societăți dezvoltate, precum Norvegia cu Andres Breivik, au loc acte de violență din motive care țin tot de diferențele dintre oameni și stilul lor de viață.

 3. November 8

  Eu am spus “decat multe alte tari”, nu decat toate tarile, iar pana la urma faptul ca si in tari precum Norvegia se inregistreaza acte de violenta din cauza diferentelor dintre oameni nu face acest lucru ca fiind acceptabil in Romania si nu face tara noastra mai putin vinovata sau demna de compatimit pe motiv ca “saracii de ei, sunt mai subdezvoltati, daca nici macar altii nu pot, lor ce sa le mai cerem?”. Dar da, este adevarat ca una din problemele reale este reprezentata de modul de manifestare al oamenilor in raport cu lucrurile care nu le plac sau care se opun convingerilor lor. Din pacate multi sunt de parere ca principiile democratiei ar trebui sa se aplice doar selectiv… cum si unde le convine lor

 4. Dnx
  November 8

  Interesant era daca nu luati articolul din Gandul de bun si aflati ce s-a intamplat. De exemplu emisiunea lui Liviu Mihaiu de la Radio Guerilla din ziua urmatoare evenimentului in care vorbeste cu cei implicati. Grav e ca nu au nimerit nici persoanele care trebuie si nici cate trebuie.
  Au fost 3 barbati si 3 femei agresati, unii dintre ei lectori univ. la SNSPA. Sau dezamagirea televiziunuilor, odata ajunse la fata locului care voiau sange, moarte si au zis ca nu prea au ce zice. Desigur dupa au fabricat ei un cadru frumos.
  Va rog, data viitoare nu mai folositi surse precum Gandul sau Realitatea unde ni se spune ” 2 persoane au fost duse de urgenta la spitalul de urgenta” sau Libertatea si stim bine cate si mai cate publicatii de slaba calitate sunt.

  Intradevar un gest necuvenit la locul necuvenit care nici macar nu a “atins’ persoanele care trebuie.

  • Liviu Dimulescu
   November 9

   Mai, simplul fapt ca si-au permis asa ceva este de ajuns. Eu am fost la conferinta. Nu stiu daca ar trebui sa ne simtim diferit daca gestul “a atins” sau nu persoanele vizate. E un afront la noi toti, indiferent de orientarea sexuala sau organizatia din care faci parte. Am aflat despre incident relativ tarziu, in aceasta dupa-amiaza cand eram la cursuri, in cadru SNSPA. Asa ca reactia mea la acest incident este mai mult sau mai putin “first hand”. Mass-media intotdeauna impacheteaza totul dar din pacate, este inca cea mai utila pentru a influienta opinia publica. Sunt colegii mei si profesorii mei care au fost agresati, asa ca vorbesc destul de “atins” de acest lucru.

   • Carnifex
    November 9

    Eu as spune ca simplul fapt ca este un articol prost documentat spune multe.

    Chiar ma gandeam zilele trecute la cat de mult gandesc redactorii acestui site articolele inainte sa le trimita la publicat.

Comments are closed.