Become a leader

Distribuie!

Become a Leader! Learn! Dream! Inspire! 

de   Emanuela Tudorache

Am crescut cu ideea că generația noastră va aduce schimbarea iar teoriile despre leadership sau titluri precum “Descoperă liderul din tine” și “Cum să fii un lider de succes în 10 pași” ne sunt din ce în ce mai familiare.  Scepticii lasă în urmă o Românie fără speranță, iar unii visători se bălăcesc în continuare în teorii ce par atât de greu de aplicat. Proiectul “Become a Leader!” trece însă la următorul nivel, prin propunerea unei noi abordări, ce implică idei ambițioase, responsabilizarea tinerilor și mai ales, implicarea activă a acestora.

Organizat de Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), proiectul pilot a oferit celor 11 tineri selectați în urma concursului, ocazia de a urmări îndeaproape adevărate modele de business. Timp de două săptămâni, aceștia au avut posibilitatea de a învăța direct de la la directori generali și manageri cu experienţă din cadrul unor companii renumite din România. Astfel, au putut observa modalităţi concrete de lucru şi mecanisme de luare a deciziilor. Pentru ca experiența să fie completă, săptămânii de shadowing, i s-a adăugat cea dedicată activităților și seminariilor AmCham România. Pe durata stagiului, au fost oferite burse în valoare de 500 de euro participanților.

Proiectul s-a finalizat cu redactarea lucrării intitulate “România în 2022”, prin care studenții participanți au prezentat punctual viziunea de grup; au adjustat România, gândind-o ca pe o organizație coerentă, omogenă, de care să le placă. Soluțiile pentru o Românie mai prosperă au vizat sistemul de învățământ, de sănătate, cel al diplomației și nu în ultimul rând, cel al infrastructurii.

Experiența a reprezentat o surpriză plăcută nu numai de partea tinerilor implicați, ci și a companiilor, care au văzut în aceștia ambiție și spirit liber, încă neîngrădit, lipsit de barierele standardizate de societate; potenţial și talente diverse: Am avut ocazia să cunoaştem și să îndrumăm profesional studenți străluciți care au demonstrat potențialul liderilor de succes ai zilei de mâine.” Bogdan Ion, membru al Consiliului Director al AmCham Romania și Country General Manager EY.poza2

Implicarea activă și experiența profesională directă s-au dovedit a fi foarte benefice pentru studenții care au fost angajați de respectivele companii, cât și pentru cei care au folosit această experiență ca pe un far călăuzitor spre viitorul apropiat.

Suntem siguri că realitatea organizațională este cea care va cerne adevărații lideri ai acestei generații: oameni devotați, responsabili, gata să acționeze, așa că susținem proiecte precum „Become a leader” și așteptăm cu drag noua ediție!

Taguri

Arhiva