A fi sau a nu fi…pițipoancă

Distribuie!

de Roxana Dumitrică

Toată lumea cunoaște termenul de pițipoancă. Nu există persoană care să nu fi întâlnit cel puțin una, în toată viața sa. Piţipoancele sunt catalogate în funcție de sistemul fiecăruia de valori, nu există niște limite care să delimiteze „pițiponceala”. Totuși, care este rolul lor în societate? Cu ce deranjează ele atât de tare, încât sunt mereu cap de agendă? Ce le face atât de mediatizate și ce se ascunde în spatele stilului de viață ales de ele?

Cine sunt piţipoancele?

În accepțiunea generală, sunt femei oportuniste, preocupate excesiv de aspectul fizic, comportament frivol și nu prea inteligente, care sunt în permanentă căutare de sponsori cât mai bogați.

Se remarcă prin aspectul strident, care tinde spre plastic, culori țipătoare și cât mai multă piele expusă.

Oricât de incredibil ar părea, piţipoancele sunt femei inteligente. Au standarde înalte, nu se mulțumesc cu puțin și iau ce e mai bun de la viață. Știu să folosească sexul că pe o armă, detașate emoțional și obțin ce își doresc. Asta nu înseamnă neapărat că sunt fericite, însă știu să profite de toate resursele de care dispun. Vorba aceea, mai bine suferi în BMW decât pe bicicletă!

Cum să ajungi pițipoancă:

Procesul de „pițiponcizare” este unul de lungă durată. Prea puține sunt cele care învață asta acasă sau urmând exemple din familie.

Majoritatea sunt caractere slabe, care copiază tot ce văd în jur, mai ales în media. Acelea sunt victime ale sistemului care, mai devreme sau mai târziu, se vor pierde în mulțime și vor fi alte oi din turmă. Piţipoancele adevărate au o poveste ceva mai tristă. Știu exact ce pot și ce vor, dar au ajuns în situația actuală în urma unui trecut traumatizant. Probleme familiale, neintegrare, decepții în dragoste, toate astea au creat specimenul actual, atât de controversat.

Piţipoancele și societatea

E cert, toată lumea le blamează. În secret, lucrurile nu stau chiar atât de rău. Bărbații și-ar dori o astfel de femeie lângă ei, pentru că majoritatea piţipoancelor arată foarte bine. Femeile le condamna cel mai tare, le bârfesc și le insultă. Adevărul este că, la nivel subconștient, le invidiază. E simplu să îți dai cu părerea, amestecând în sarmale pentru cei trei copii, despre o femeie de vârsta ta care a văzut toată lumea și care umblă doar prin cele mai exclusiviste locuri.

Piţipoancelor nu le pasă de gura lumii. În timp ce lumea arunca cu noroi, ele își văd de viața lor glamour care cuprinde cluburi de fițe, haine de firma, mașini de lux și destinații exotice. Știu că asta le face fericite, măcar aparent, și nu se obosesc să privească în jur.

Pițipoancă fără voie

Există și acele fete care sunt catalogate drept piţipoance doar pentru că natura a fost generoasă cu ele. O femeie care se respectă, nu umbla cu oricine, are grijă de ea și își permite să își asigure o viață lipsită de griji va fi la fel de interesantă pentru opinia publică.

Așa că, dragă tânără frumoasă, poți fi culta, idealistă, poți să iubești și să înțelegi artele și filosofia, să știi matematică, fizică sau chimie, dacă trăiești cum îți place și mai și arăți bine, tot vei fi judecată.

Eu nu pledez pentru a fi pițipoancă. Ce vreau eu să scot în evidență este că fiecare e liber să trăiască exact așa cum vrea și nimeni nu are dreptul să-i judece alegerile. Și, până la urmă, de cele mai multe ori, în spatele tonelor de machiaj nu se ascunde decât un suflet chinuit.

Sursa foto: Wikimedia.org

Taguri

Arhiva