Jurnal de București: Oamenii cresc oameni

Distribuie!

de Andra Iliescu

Te-ai gândit vreodată la copii? De fapt, la cum ajung ei mari? Te-ai gândit vreodată la cât de greu sau uşor este să creşti un copil, să ȋl ȋnveţi, să ȋl faci mare? O să vă povestesc despre un proiect minunat care are răspunsul tuturor ȋntrebărilor voastre despre copii, din momentul ȋn care ȋi ȋntâlniţi pentru prima dată, până când ajung independenţi.

Nu toţi sunt făcuţi pentru a fi părinţi. De aceea, au nevoie de putin ajutor ca să ducă la bun sfârşit acestă sarcină. Poate că le este frică, poate că nu conştientizează implicaţiile care vin odată cu copilul, oricare ar fi motivul, dacă ȋţi iubeşti copilul şi eşti dispus să ȋnveţi  cum  să ai o atitudine mai benefică pentru el, cum să ȋi stabileşti limite, dar ȋn acelaşi timp să rămâi prietenul lui, cum să ȋl faci să se ȋncreadă ȋn tine cu orice problemă sau ȋntrebare, pe scurt cum să ai o relaţie sănatoasă şi fericită alături de copilul tău.

Toţi am trecut prin momente de rebeliune când am ȋnceput să avem o perspectivă proprie asupra lumii. Știm cât de protectivi erau părinţii şi ne-au limitat, şi totuși, noi am reușit mereu să facem ceea ce ne doream fără ca ei să ştie. Uneori am dat de belele şi ne-a părut rău că nu i-am ascultat, alteori ne-am demonstrat nouă că protectivitatea excesivă e inutilă şi că suntem capabili să discernem foarte bine. Oricare ar fi fost situaţia, ȋntotdeauna voiam să fie de acord cu ceea ce facem noi şi ceea ce ne dorim, deşi asta nu se ȋntâmplă mereu.

oamenii cresc oameni 2

Așa am descoperit cursul Oamenii cresc oameni. În cadrul acestuia se regăseşte o gamă variată de subiecte care ne ajută să fim mai buni. Un ansambu de 19 materii te pregătesc pentru a fi părinte, sau pentru a avea grijă de copii dacă ȋţi doreşti un job ȋn domeniu (este foarte bun chiar şi pentru ȋnvăţătoare, educatoare şi profesori).  Vei descoperi amănunte la care nici nu te-ai gândit şi pentru ei sunt foarte importante.

Eu pot spune că mă duc cu drag la fiecare curs, toţi profesorii sunt persoane extraordinare şi au un mod de predare interactiv, foarte frumos şi antrenant. Partea avantajoasă este că aceste cursuri sunt gratuite şi puse la dispoziţia oricărei persoane din judeţul Ilfov (sau din București).

Cred că fiecare dintre noi ar trebui să participe la astfel de cursuri, chiar şi doar pentru dezvoltare personală. Este ceva unic şi plin de lucruri foarte utile pentru viitoarele mămici şi persoanele care lucrează cu copilaşi.

Pentru mai multe informații accesați www.oameniicrescoameni.ro, un proiect organizat de Asociația pentru Educație și Natură și International Consulting Enterprise.

Asociatia pentru educatie si natura

Sursa foto: https://www.facebook.com/oameniicrescoameni 

Taguri

Arhiva