HospitalLand

Distribuie!

de Carmen Ghicică

RO =  țara în care există spitale fără medic anestezist. Nu este suficient faptul că cei care locuiesc în sate și comune nu beneficiază de un spital în împrejurimi, dar atunci când ajung la cel mai apropiat spital, ei sunt informați că nu există un medic anestezist.

Poveste:  Spitalul Județean Teleorman din municipiul Alexandria este „vizitat“ de pacienții Spitalului Orășenesc Videle. De ce? Pentru că cei din Videle nu dispun de personalul necesar nici măcar pentru a asigura o naștere prin cezariană. Vocea poporului răsună în zare: „Aici mori cu zile!“.

Partea și mai tristă e că acesta nu e singurul exemplu. Se pare că medicii anesteziști preferă să se reprofileze către alte spitale mai mari, unde sunt remunerați mai bine sau, pur și simplu, sunt remunerați. Salariile primite la timp reprezintă un lux la nivel național, și nu numai în acest domeniu. Dacă ar fi să analizăm și exportul de medici pe care România l-a înregistrat în ultimii ani, putem spune că, în scurt timp, un medic anestezist va semna condica foarte rar în spitalele mioritice (Dar cine îi poate judeca? Fiecare dintre noi își urmărește propriul interes.)

Și ce se întâmplă cu urgențele?! Uneori, cele 5 minute în plus sau în minus fac diferența. În acest caz, există șanse destul de mari ca persoanele care au nevoie de intervenții chirurgicale imediate să înceteze din viață în drum spre spital. Acest drum este presărat cu agonie. Pe cine să dăm vina?! Pe autorități? Pe reprezentanții spitalului? Pe cei care ne guvernează?

Sursa foto: wikimedia.com

Taguri

Arhiva