Urmând cursul Nerei

Distribuie!

Sunt locuri în România în care natura a modelat peisaje uluitor de frumoase, cu păduri neatinse de mână de om, ale căror copaci oferă un spectacol de culoare toamna târziu şi de vitalitate vara, când frunzele sunt de un verde intens. Sunt locuri care ne aşteaptă să le vizităm fără să ne grăbim, pentru a evada din cotidian, pentru a găsi puţină linişte.

Urmând cursul Nerei, găseşti un astfel de loc. Pornind din Sasca Montană, localitate unde te poţi caza, ajungi în Parcul Naţional Cheile Nerei de unde poţi alege ce traseu să faci.

Odată ajuns acolo, trebuie neapărat să vizitezi Ochiul Beiului şi Cascada Beuşniţa. Ochiul Beiului te va uimi cu culoarea lui unică, un amestec perfect de albastru şi verde, şi cu claritatea lui, iar Cascada Beuşniţa, chiar secată, este un exemplu al felului în care acţiunile naturii pot creea ceva de o frumuseţe care nu poate fi contestată. De obicei, frumuseţea este relativă, doar natura poate modela o frumuseţe absolută.

Lacul Dracului este un alt obiectiv care te uimeşte prin coloritul său. Natura nu a fost doar un tâmplar desăvârşit, modelând din calcar poteca ce urmăreşte cursul Nerei, ci şi un pictor talentat, acoperind Lacul Dracului de un albastru închis, puternic, un albastru care vibrează în stâncile din jur.

Urmează apoi cursul Nerei, pentru o călătorie în care te vei simţi pierdut într-un loc aparte, departe de agitaţia oraşelor, de aerul poluat şi de drumurile plictisitor de asemănătoare unul cu altul.

Un loc în care vei respira aer curat, îţi vei încânta ochii de frumuseţe şi vei descoperi că uneori sentimentul de apartenenţă undeva te mai trage de umăr şi îţi spune să îţi pui bocancii în picioare, un rucsac pe umăr şi să vezi ce are lumea mai frumos de oferit pentru a te putea întoarce acolo, acasă, cu încă o poveste de adăugat în albumul memoriilor, pentru a te recrea şi pentru a te descoperi pe tine, aşa cum eşti, nu omul care trebuie să joace atâtea roluri acolo, în oraşul unde natura îşi ascunde uneltele şi pensula.

Violeta Dobre

Foto: Ungureanu Alexandru

Taguri

Arhiva

2 Comments

  1. October 3

    Bravo vio! 🙂

  2. Pavel Madalina
    October 5

    Intr-adevar, un loc superb ! Din pacate, putini stiu de el, iar cei care stiu nu isi dau interesul sa il mediatizeze, sa il aduca in centrul atentiei. Suntem romani si ar trebui sa stim ca avem de ce sa fim mandri , zic ..

Comments are closed.