Tristeţe socială

Distribuie!

Pentru că îmi petrec o destul de mare parte a timpului pe străzile din Iaşi, în mijloacele de transport în comun ale oraşului sau în microbuzul ce mă duce spre casă, interacţionez săptămânal cu cel puţin o sută de oameni. Bineînţeles, cu foarte puţini comunic, dar cu toate astea, multora le pot observa comportamentul, atitudinea şi starea sentimentală a momentului.

Din păcate, nu cred că reprezintă pentru nimeni o noutate faptul că oamenii de azi şi societatea în general e dominată de stres, îngrijorare şi, aşa cum am spus şi în titlu, un fel de “tristeţe socială”. Dacă sunteţi dispuşi să faceţi un “experiment”, v-aş propune ca de fiecare dată, sau cel puţin o dată când călătoriţi cu tramvaiul, autobuzul sau orice altceva să fiţi puţin atenţi la ceilalţi călători şi la dispoziţia sau indispoziţia ce se poate citi pe faţa fiecăruia. Sunt sigur că majoritatea celor “studiaţi” vor fi trişti, stresaţi sau cel puţin îngânduraţi. Nu sunt eu vreun psiholog, sau chiar sociolog, dar nu pot spune că nu sunt puţin pus pe gânduri de cele menţionate mai sus. Cred însă că fiecare dintre noi ar trebui să dea mai puţină atenţie grijilor vieţii şi să se concentreze mai mult pe aspectele ei pozitive.

Sunt sigur că mulţi dintre voi aţi citit cartea sau măcar aţi văzut filmul “The Secret“, film ce studia modul în care gândurile şi trăirile noastre au un impact capital asupra modului în care viaţa ne oferă momente plăcute sau mai puţin plăcute. Nu spun că nu sunt şi unele exagerări acolo, dar cred că în general aşa e. Spre exemplu, încercaţi într-o dimineaţă când vă treziţi să vă spuneţi: “Astăzi voi avea parte de o zi extraordinară.” Rezultatele vor fi spectaculoase dacă veţi încerca într-adevăr să faceţi ca această dorinţă să devină realitate.

Să aveţi o zi minunată (chiar dacă vremea nu e aşa) şi lăsaţi gândurile negative pentru ceilalţi!

Taguri

Arhiva