Doi elefanți, se legănau, pe o pânză de …

Distribuie!

de Carmen Ghicică

Vremuri tulburi, mon cher...

În rândurile următoare, voi prezenta o sinteză a telenovelei media care rulează de ceva timp și care, în ultimele zile, se bucură de o mai mare audiență.

Probleme în paradisul giganților media?!
Se destramă imperiul PRO?!

(De menționat este faptul că PRO deține: PRO TV, Acasă TV, Acasă Gold, MTV, PRO Cinema, PRO TV Internațional, Sport.ro/PRO FM, Info PRO, PRO Clasic).

După demisia lui Adrian Sârbu, tăticul trustului PRO, au izbucnit viituri puternice care tind să scufunde Arca Pro. Adrian Sârbu a fost nevoit să spună „pa“ funcției de președinte și Chief Operating Officer al trustului menționat, datorită unor probleme financiare. Se pare că pierderile din prima jumătate a anului 2013 sunt remarcabile, înregistrându-se o scădere a veniturilor cu 61 de milioane de dolari. Unul dintre factorii principali care au dus la aceste pierderi este conflictul cu ROMTELECOM. Deși a demisionat de la șefia Central European Media Entreprise (CME), grupul american care deține PRO TV, acesta a primit compensații în valoare de 5,4 milioane de dolari.

Se pare că plecarea lui Sârbu de la cârma PRO a atras numeroase alte plecări, nume „mari“ au părăsit corabia. Printre acestea se numără Ștefan Bănică, Horia Brenciu, Mihai Petre, Nea Mărin, cei trei chefi de la Masterchef, etc. Dar nu au plecat oricum, ci au plecat către postul din Băneasa, Antena 1, principalul „rival“.

Ce-i drept, până acum câteva zile, Antena era considerată „șefă de trib“. Dar viitura a ajuns și pe meleagurile Antenei, de fapt ale Antenei 3 mai exact, știți voi, postul acela invadat de Mircea Badea, Mihai Gâdea, Gabriela Vrânceanu Firea, Alessandra Stoicescu și condus de nenea Voiculescu. După cum spuneam, aici se anunță al doilea uragan Katrina: Dan Voiculescu este condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, datorită infracțiunilor comise în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Una dintre urmările condamnării Profesorului este confiscarea sediului A3, motiv pentru care au avut loc proteste în jurul Palatului Cotroceni, la care au participat câteva sute de oameni, în frunte cu căpeteniile Antenei 3. Manipulare publică.

Ori eu am o problemă, ori societatea are. Îmi lasă un gust amar faptul că la PRO TV, pe lângă emisiunea „România, te iubesc!“, este difuzată oribilitatea aceea numită „Las fierbinți“. Mă simt dezgustată să îi văd moaca lui Ștefan Bănică, care, pentru câteva parale în plus, „se dă după cum bate vântul“. Sunt șocată când aud că Mihai Gâdea vrea să devină președintele României. Dar mă întreb, care rău e mai bun?! Sunt tristă pentru că totul e politic. Protestatarii Antenei 3 strigă „Jos Băsescu!“, Adrian Sârbu și Victor Ponta s-au certat din cauza controalelor ANAF...

Continui în aceeași manieră. În loc să ieșim în stradă și să ne facem griji pentru viitorul senatoarei Gabriela Vrânceanu Firea, mai bine am citi o carte sau mai bine am analiza încotro se îndreaptă voturile electorale de la viitoarele alegeri.

Semnat: un cetățean neînțele(s)gător.

Taguri

Arhiva