Cum n-au băncile nicio treabă…

Distribuie!

Acum câteva zile, în drum spre cursuri, la facultate, m-a abordat o tipă de la Raiffeisen Bank. Aceasta dorea să-mi prezinte „noua” ofertă de carduri pentru studenți, tax-free. Am lăsat-o să vorbească despre ofertă. după care am întrebat-o, „De ce mi-aș face eu card la voi?”. Argumentul ei a fost că există joburi la care ți se impune să ai card la o anumită bancă (ceea ce mi se pare aberant), iar acea bancă ar putea fi Raiffeisen...ar putea.

Bine, bine, sună oarecum plauzibil, dar de ce mi-aș mai face un card? Am deja unul la Banca Transilvania, îl am și pe al doilea la BCR, unde m-a obligat ASEul să-mi fac pentru a-mi putea primi bursa (card pe care mentionez că nu îl mai folosesc de anul trecut). De ce mi-aș mai face un card și la Reiffeisen? Doar ca să am o bucată de plastic în plus în portofel?

„Păi stai că peste câțiva ani, când vei munci și nu vei mai fi studentă, va dispărea avatajul de tax-free.” Makes sense, într-un fel, însă tot nu înțeleg de ce și-ar dori oamenii ăștia să-mi fac acum un card pe care poate îl voi folosi cândva, cel mai probabil niciodată?  Eu nu am o sursă de venit proprie în acest moment, iar când voi avea, este foarte posibil să fiu obligată să folosesc altă bancă pentru a o primi; deci șansa ca eu să nu aduc niciun profit băncii este mare. Ba chiar mai mult, vor avea de cheltuit cu mine timp, energie și să nu mai vorbesc de costurile pentru confecționarea cardului. Sunteți siguri că eu fac parte din targetul vostru?

În altă ordine de idei, nu am văzut pe nimeni să vină să mă întrebe „Uite, ai bursă, nu ai dori să pui acei bani de-oparte?”. Sunt în jur de 30 de studenți pe facultate (asta doar la ASE) care primesc bursă. De ce nu ne încurajează nimeni să economisim? Am învățat cu toții din greșelile părinților noștrii legat de împrumuturile excesive pe care ajungi să nu îți mai permiți să le achiți; în situația economică actuală, încă le încurajați? Oare cum se face că un card de economii e mai greu de obținut, etapele prin care treci fiind mai numeroase și mai complexe decât în cazul unui credit, pe care-l iei cu un buletin si o persoană care să garanteze pentru tine?  O fi economia în paragină, dar nici voi nu prea ajutați...

Revenind la povestea inițială, am luat pliantul și i-am promis tipei că am să-l studiez și revin cu un răspuns. În acel moment a insistat să mă duc la stand să-mi arate de modele interesante de carduri ce le oferă ei. Adică, serios! Nu mai am vârsta de 5 ani, în care mă atrăgea tot ceea ce era strălucitor și colorat. Oameni buni, înțeleg că vreți să vă apropiați de studenți, but you're doing it all wrong!

Unde vă este spiritul de CSR? Unde vă este viziunea?

Bine că vă băgați pe Social Media și pretindeți a fi umani.

Cătălina Carmen Pop.

Taguri

Arhiva