Ce cred eu despre Ziua Îndrăgostiţilor

Distribuie!

de Mădălina Stanciu

E simplu, cred că adaugă încă un strat de consumerism societăţii, că e de fapt o pseudo sărbătoare pentru români, chiar dacă o sărbătorim cu tot felul de declaraţii şi ,,ornamente” siropoase. Ce te faci dacă te îndrăgosteşti în orice altă zi din an, exceptând 14 februarie? Poţi să îţi sărbătoreşti relaţia cu persoana iubită şi în altă zi, nu trebuie să aştepţi un 14 februarie.

Cum a ajuns românul să sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor cu emoţie şi fast, nu înţeleg. Probabil a mai căutat câte o informaţie pe internet, un search în stânga, unul în dreapta, şi într-un final a hotărât: ,,Gata, vreau şi eu asta!”. Şi iată cum s-a ajuns ca tot românul să îşi celebreze iubirea pe 14 februarie, cu scrisorele de dragoste, ciocolată, ursuleţi de pluș, mici şi bere, după caz.

Pe 14 februarie parcă e mai uşor să îţi declari iubirea, cred. Totul pare mai frumos, mai uşor… Am precizat bine, doar pare. Cu riscul de a cădea în clişeu, îţi poţi declara iubirea şi pe 13 februarie. Înseamnă că eşti cu un pas înaintea turmei. Adică poţi să spui cele două cuvinte, cred eu, inventate de femei (şi spun asta pentru că bărbaţii au fost prea ocupaţi să inventeze roata, becul, televizorul şi geaca de piele cu ţinte) şi pe 1 aprilie. Dar măcar să nu fie păcăleală.

De Ziua Îndrăgostiţilor începe triunghiul morţii pentru bărbaţi – 14 februarie, 1 martie, 8 martie – toate culminează cu declinul portofelului oricărui bărbat. Şi uite cum şi să iubeşti costă.

14 februarie e acea zi din an în care peste tot sunt petreceri cu afiş roz. Şi dacă nu ţi-ai găsit încă sufletul pereche, ai toate şansele să fii săgetat/a de Cupidon la una dintre petrecerile acestea.

Dar, dacă tot e 14 februarie şi sărbătoarea occidentală ne dă un motiv în plus să ne bucurăm de iubire, de ce nu? Dacă eşti fată, te alegi cu flori, iar dacă eşti băiat, keep calm că vine luna martie.

Sursa foto: wikimedia.com

Taguri

Arhiva