Este prioritar să mergem cu toții la ziua Izabellei?

Distribuie!

de Remus Lupu

Să începem să vedem prioritățile generației „dublu click” – cum este numită ea! Pur și simplu am vrut să scriu aceste rânduri fără a avea vreun efect neapărat asupra acestei mase a internauților care a devenit o ceată de oi. Da, sunt rău când spun asta, dar așa am devenit fiecare dintre noi. Am început să dăm atâta importanță și să mediatizăm un „event” – da, presupun că v-ați dat seama despre ce este vorba:  Ziua Izabellei! Serios, am ajuns să văd că participă în jur de 50.000 de oameni?! Am rămas surprins că un astfel de „event” este pus pe primul loc; pur și simplu nu mai observăm hoțiile și fărădelegile care se petrec în această „țară minunată” numită România!

Ieri a fost ziua mărețului nostru poet Mihai Eminescu, dar tot ziua Izabellei mi-a apărut pe news feed-ul de la Facebook! Sublimă aș putea spune că este această lipsă de cultură de care dăm dovadă, alegând să ridicăm în slăvi o prostie și o aberație care, din punctul meu de vedere, nu ar fi trebuit să ia așa amploare.

Hai să enumerăm  evenimentele care ar trebui să ne intereseze totuși mai mult decât ziua Izabellei! Și aici vreau să mă refer pur și simplu la toate lucrurile de cultură, istorie, lucruri care ar trebui să înceapă să conteze pentru noi! Tare mâhnit sunt de fiecare dată când văd că suntem un popor care promovează prostia și incultura. Va întrebați de ce zic una ca asta? Este simplu! Uitați-va în jur și priviți evoluția noastra!

Sunt curios, dacă ar veni odată în micuța noastră țară un scriitor important , o soprană, un tenor sau un artist grafic, câți dintre noi am participa la un asemenea eveniment ? Pun pariu că nici măcar jumătate dintre cei care participă la cel mediatizat în aceste ultime zile nu i-ar da importanță!

Poate ne vom trezi totuși la realitate și vom pune mai mult accent pe evenimentele care într-adevăr contează: pe istoria și pe cultura noastră!

Doar câteva cuvinte vă mai spun – că deja presupun că pe jumătate dintre voi v-am supărat și v-am nemulțumit cu părerea mea:

România, prieteni internauți, treziți-vă și puneți accent pe lucrurile care sunt prioritare: pe istorie și pe cultură și, totodata, pe dezvoltarea noastră ca oameni și pe informațiile și evenimentele la care ar trebui să participăm! Fiecare dintre noi poate să își pună accentul asupra generației din care face parte(fie ea generația anilor `90, fie ea generația nouă pe care ar trebui să o îndrumăm spre cultură și dezvoltare personală) deoarece noi, ca oameni, ar trebui să evoluăm pentru a nu ajunge din nou în perioada comunismului. De ce zic în perioada comunismului? E simplu! Cântăriți toate situațiile și o să vedeți că Facebookul și televiziunea sunt dictatorii lumii moderne, singura diferență fiind că noi avem controlul asupra lor. Trebuie doar să ne trezim și să folosim acești „dictatori” în scop benefic  și să știm să îi manipulăm noi pe ei, nu ei pe noi! Priviți în jurul vostru și stabiliți-vă prioritățiile!

Sursa foto: “Blue candles on birthday cake” by Joey Gannon from Pittsburgh, PA – Candles. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blue_candles_on_birthday_cake.jpg#mediaviewer/File:Blue_candles_on_birthday_cake.jpg

Taguri

Arhiva