Pencil Nex – vocea artei în mediul online

Distribuie!

Text: Ioana Lungu

Foto: grafică de Alex Vrânceanu

Mediul online a luat amploare în ultimii ani iar acest aspect nu este deloc o noutate, mai ales în rândul tinerilor. Din fericire, acesta reprezintă şi un loc unde cultura, arta şi frumosul îşi dau întâlnire, un context în care valorile şi principiile estetice pot fi promovate.

În acest scop, Pencil Nex este un proiect ambiţios iniţiat de o mână de tineri al căror entuziasm poate fi greu contestat. Munca şi activitatea lor a prins contur într-un timp foarte scurt, fiind apreciaţi de personalităţi precum: Andi Moisescu, Mihai Bendeac sau Radu Banciu.

Cine sunt ei, de fapt? Sunt o echipă formată din 5 artişti  şi doi manageri, care vor să pună ţara la cale şi să aducă în atenţia iubitorilor de artă şi nu numai, că arta este mai mult decât un desen, este o stare de spirit sau cum le place lor înşişi să spună: „Artă, nu ceartă”.

Portretele grafice sunt realizate de către: Diana Adina Nine şi Alexandru Vrânceanu, în timp ce „cartoonizările” sau transpunerea personajelor în desene animat sunt realizate de Jean Constantin Ciuntu (zis Doru). Logo-urile şi diverse alte creaţii digitale sunt concepute de către Martin Duma, masterand la Universitatea TU din Viena, iar caricaturile iau formă sub mâna Anei-Maria Toma. Cei doi manageri, Vlad Teodorescu Bîrlă şi Cristina Borbely se ocupă de tot ceea ce ţine de formarea, menţinerea şi dezvoltarea proiectului.

Întrebaţi fiind care este scopul proiectului, co-managerul Cristina Borbely ne-a dezvăluit: „Latura culturală are nevoie de un boost în rândul tinerilor şi asta îşi doreşte Pencil Nex. Să angreneze, să direcţioneze şi să deschidă tinerii către artă.”

Din dorinţa de a atrage cât mai mulţi simpatizanţi, Pencil Nex a lansat un CONCURS pe pagina lor de Facebook. Aceştia promit trei premii transpuse în „simpatie pe hârtie”. (Premiul I – portret grafic A3, Premiul II – portret grafic A4, Premiul III – O cartoonizare). Cei care sunt interesaţi şi atraşi de acest concurs, mai au timp să se înscrie până pe 15 noiembrie (inclusiv).

Punem simpatie pe hârtie!” sau „Promovăm arta, nu cearta!” sunt sloganurile cu care se semnează tinerii artişti şi îşi lasă amprenta. „Pencil Nex vrea să încurajeze tinerii şă-şi urmeze visul şi să facă ceea ce le place. Prin acest proiect, vrem să readucem în atenţia oamenilor un domeniu care, cel puţin în momentul de faţă, este neglijat: cultura. Acesta nu este un proiect individualist – schimbarea o putem face împreună. România are nevoie de o gură de aer şi consider că unde sunt mulţi, puterea creşte”, ne-a declarat Vlad Teodorescu Bîrlă, co-manager Pencil Nex.

Proiectul promite să fie o voce puternică în mediul online, o amprentă în mediul cultural şi un model pentru cei care sunt deschişi către idei noi, valori şi perspectivă.

Într-un timp foarte scurt, Pencil Nex a reuşit să atragă un număr mare de fani, chiar şi din afara ţării, demonstrându-ne încă o dată că arta nu are limite şi graniţe. Cei de la Pencil Nex pun „simpatie pe hârtie” pentru oricine este interesat să surprindă pe cineva drag cu un portret, o cartoonizare sau, de ce nu, o caricatură sau diverse alte creaţii digitale.

Îi puteţi găsi pe pagina lor de Facebook: www.facebook.com/pencilnex sau Twitter: www.twitter.com/pencilnex . Dacă doriţi să le oferiţi sugestii, păreri sau comenzi, aceştia sunt deschişi la orice propunere şi le puteţi scrie şi pe e-mail, la pencil.nex@gmail.com

Taguri

Arhiva