Mă refer la campania electorală. Campanie care, de fiecare dată când se manifestă, lucrurile ies din normal.
M-am gândit eu aşa… să nu mai scriu despre politică până când nu începe campania propriu-zisă, dar cum sunt fascinat de „inventivitatea” oamenilor politici am decis să încep şi eu o perioadă de campanie, nu una politică, ba chiar una de spirit civic. Aşadar, dragi cititotri, vă promit că săptămânal sau poate chiar mai des voi publica câte un articol referitor la matrapazlâcurile ăstora de ne zic nouă că e benefic să punem ştampila pe numele lor.
Voiam să scriu despre fotbal şi am zis să mai citesc o ştire – vezi domne să fiu şi eu la curent cu ce se mai întâmplă pe lângă mine. Păi DA . . . cum sunt eu fan al unei agenţii de presă (nu vreau să îi dau numele) am intrat pe site spre a mă „curenta”. Titlu mare: „Guvernul ia în calcul creşterea plafonului de subvenţii pentru încălzirea populaţiei”.
Guvernanţii ar spune că este o măsură de protejare a cetăţenilor, că suntem un stat social şi că avem conducători cu grijă faţă de ţară şi responsabilitate faţă de misiunea ce le-a fost încredinţată de popor. BULLSHIT!
Eu spun că ori ne mint până la alegeri ori iau această măsură DOAR pentru a mai aduna acolo puţin electorat pentru vizita la urne. Să zicem, prin absurd că banii pentru gigacalorie vor fi acordaţi. Dar din ce buget?
Şi aici e discuţia care îmi place mie. Pai din bugetul nostru al tuturor că d-aia pe lângă calitatea de cetăţeni o avem şi p-aia de contribuabili. Deci ce ne face bine guvernul? Ne ia bani de la autostrăzi sau învăţământ sau sănătate sau din alt sector bugetar şi dau o mică subvenţie la termocentrale. Un matrapazlâc.
Nici măcar atât. De fapt din 2013, taxele şi impozitele locale vor creşte, ATENŢIE, cu 16,05%. Este un procent astronomic; dacă fac un calcul matematic rapid vă spun că cine nu face evaziune fiscală sau nu fură, plăteşte 70% din avuţia sa către stat. Vezi tu . . . statul gestionează mai bine banii noştri, d-aia avem pensii şi salarii astăzi . . . tăiate.
Revin la ideea de bază: orice plus sau minus acordat de stat are acoperire într-o altă acţiune organizată de acelaşi stat, adică statul funcţioneză ca o balanţă cu nenumărate talere. Dacă vrei să adaugi undeva trebuie sa iei din altă parte – statul, prin definiţie, este incapabil să aducă + valoare în economia reală.
Eu anul ăsta nu cred că votez … că … vreau subvenţie la cărţi … ca să citesc … să-mi fac lucrarea de licenţă … că profii ăia nu mă întreabă la vară dacă mi-a fost cald astă iarnă … mă întreabă … poate chiar despre teoria schimbului şi nu a redistribuirii.
Va urma . . . până la sfârşitul campaniei!
Mihai Lazăr
Sursa foto: wikimedia.org
Campanie care, de fiecare dată când se manifestă, lucrurile ies din normal.
Si gramatica la fel.