Harlem Shake

Distribuie!

Deşi îmi propusesem de mult timp să scriu despre “noul fenomen mondial” şi anume Harlem Shake, dansul ce a isterizat mii de oameni de pe întreg mapamondul, nu am avut până acum ocazia să o fac, din varii motive. Deşi a trecut ceva timp de când au apărut primele clipuri cu dansul, nu cred că articolul poate fi considerat ca tratând un subiect demodat.

Nu cred că e vreun om obişnuit cu mediul online care să nu fi auzit de acest dans practicat de tinerii din întreaga lume. Începând cu tipul care se dă de ceasul morţii în faza iniţială a dansului şi culminând cu agitaţia furibundă a mulţimii colorate, mulţime în care predomină oameni ce au comportamente de orice natură, doar umane nu, participanţii la dans dovedesc timp de câteva zeci de secunde că se dezumanizează. Trebuie să recunosc, e o parte în mine care îmi spune să mă amuz la vederea manifestărilor ce au loc în videoclipurile devenite virale pe Internet, dar cu un ochi râd şi cu unul plâng, dându-mi seama că ne apropiem din ce în ce mai mult de o epocă în care omul se va depărta tot mai mult de menirea sa iniţială, aceea de a fi chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.

Efectul de turmă şi tendinţa tinerilor de a părea “cool” în faţa celorlalţi îi împing de multe ori pe unii la acte de nesăbuinţă totală. De altfel, “răsfoind” printre clipurile cu respectivul dans de pe Youtube, am dat peste un reportaj de la Observator în care era prezentat un dans de tip Harlem Shake printre morminte. Nu cred că poate nega cineva faptul că dansul atât de iubit a ajuns în unele cazuri mult prea departe şi că ne lăsăm de multe ori influenţaţi de trend, părerea noastră trecând în aceste cazuri în plan secundar.

Nu ar mai fi prea multe de adăugat, dar vă las în încheiere link-ul spre un articol foarte interesant legat de acest subiect, articol ce prezintă într-un mod mai succint implicaţiile practicării acestui dans şi felul în care ne arătăm foarte vulnerabili în cele circa 30 de secunde de “nebunie”.

 

 

 

 

 

 

 

Taguri

Arhiva