Cezar merge la Malmo

Distribuie!

Aseară, 9 martie, începând cu ora 21:00, postul naţional de televiziune, TVR1, a transmis finala selecţiei naţionale Eurovision 2013, câştigătorul acesteia urmând să ne reprezinte la Malmo.

Aşa  cum spuneam şi aici, piesele de anul acesta nu au fost de o calitate ireproşabilă, multe din ele lăsând de dorit ca interpretare, ritm sau compoziţie. Tot în articolul precedent scris pe această temă, încercam să îmi aleg un favorit, piesele lui Cezar şi a lui Renee  Santana părând a fi favorite în opinia mea la calificare. Cel dintâi a fost de altfel câştigătorul finalei de aseară, voturile publicului aducându-i punctul în plus faţă de cei de la Electric Fence, ocupanţii locului al doilea cu 19 puncte.

Revenind însă la câştigătorul de aseară, despre el v-am scris puţin şi data trecută. Cezar Florin Ouatu, pe numele său complet, are 33 de ani, e contratenor, absolvent al conservatorului din Milano, iar experienţa sa pe scenele operei se întind pe aproximativ 10 ani. “Motivat şi pasionat, Cezar a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano, una dintre cele mai importanţe şcoli de muzică din lume. El a primit peste zece premii internaţionale, de la competiţii de canto la Barcelona, Dresden, Milano, Monaco şi San Marino şi a cântat în marile săli de spectacol ale lumii. Însă în ciuda succesului, lui Cezar nu îi este ruşine să-şi recunoască trecutul. „Eu am pornit de jos. Am pornit de a lucra în supermarket, a pune pe raft produse, a vinde pizza şi toate meseriile astea eu le-am luat de la A la Z. Dimineaţa mă duceam la supermarket, aranjam produsele pe raft, de la 13.00 la 15.00 aveam un alt job, tot part-time unde vindeam pizza şi de la 16.00 mă duceam la Conservatorul din Milano. Este o viaţă plină de sacrificii şi am ajuns aici prin forţă proprie şi prin faptul că am crezut în mine şi în ceea ce fac“, dezvăluie Cezar.”[1]

Din păcate, aşa cum ne-am obişnuit, după aflarea câştigătorului galei de aseară, au şi început să vină răutăţile adresate lui Cezar, mulţi oameni din showbiz, dar şi simpli comentatori contestându-i acestuia calităţile şi capacitatea de a ne reprezenta cu succes la Malmo. Cu toate astea, el a dat dovadă de mult calm şi cumpătare, mulţumindu-se doar cu asumarea criticilor şi spunând că va încerca pe cât îi stă în putinţă să ţină cont de ele.

Dacă mai era nevoie, ne-am demonstrat încă o dată cât de mult ştim să ne preţuim, nu doar artiştii, ci şi între noi. De altfel, unul din prezentatorii de aseară spunea că celelalte ţări se mândresc cu artiştii ce le reprezintă, chiar dacă aceştia se întorc acasă învinşi, sau chiar ca ocupanţi ai ultimului loc. Bineînţeles, nu e cazul nostru, noi trebuind să ne criticăm artiştii cu orice ocazie, anul trecut cei de la Mandinga fiind făcuţi cu ou şi cu oţet după concursul de la Baku.

Ca o concluzie, sper din suflet ca Cezar să ne reprezinte cu succes, dându-le peste nas tuturor “specialiştilor” şi dovedindu-şi valoarea şi la nivel internaţional.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taguri

Arhiva